Nederlandse Islamitische Omroep

P E R S B E R I C H T

OBA Live op Radio 5
NIO/NMO
Dinsdag 19 mei 2009
19.00-21.00 uur

Talkshow met gasten, discussies en live muziek rechtstreeks vanuit OBA (Openbare Bibliotheek) in Amsterdam. Presentatie: Sharida Mohamedjoesoef


---

De Hoofdgast is arabist Robbert Woltering, hij is gepromoveerd op zijn proefschrift Occidentalisms: Images of 'the West' in Egypt, aan de Universiteit Leiden. Hij deed hiervoor jarenlang onderzoek naar Occidentalisme, ofwel beeldvorming over 'het Westen'. Woltering is momenteel verbonden aan de Universiteit van Amsterdam.

In de rubriek Islamitische canon deze keer het stripboek The 99. Faisal Mirza, oprichter van de website wijblijvenhier.nl, zal ons vertellen waarom juist dit boek thuishoort in de Islamitische canon.

Luis in de pels Mohammed Benzakour zal in zijn rubriek Tour de Benzakour op een eigenzinnige, brutale en humoristische wijze issues die in de wereld spelen onder de loep nemen.

Joachim Duyndam is als filosoof verbonden aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht. Volgens Duyndam staan humanisme en religie in dialoog met elkaar. Hij bespreekt in de uitzending de humanistische tendens in Islam.

Een bijzonder snaarinstrument staat centraal in het boek De Turkse langhalsluit of baðlama. Auteur Hans de Zeeuw doet uitvoerig verslag van de onstaansgeschiedenis en de ontwikkeling van dit Turkse instrument. In de uitzending vertelt hij over zijn interesses voor dit instrument en hoe het boek tot stand is gekomen.

De Paneldiscussie staat dit keer in het teken van orgaandonatie. Wat zijn de feiten rondom orgaandonatie en donortransplantaties? Ook staat de vraag centraal welke belemmeringen mensen hebben om zich als donor te registreren. Welke rol speelt religie?

Live muziek: deze keer verzorgt door Daniel de Roos. Daniel speelt vele stijlen muziek, variërend van nederpop en rockmuziek tot funk en zelfs wereldmuziek.

OBA Live: Elke werkdag van 19.00-21.00 uur, afwisselend verzorgd door LLink, NMO/NIO, IKON en HUMAN. Actuele inhoud: www.obalive.nl
---



Nederlandse Islamitische Omroep