Ingezonden persbericht



---

PERSBERICHT
Bellevue Lunchtheater presenteert

Het Meer
van Marjolijn van Heemstra / Frascati Producties

Amsterdam, 8 april 2009,

Bellevue Lunchtheater presenteert de Frascati productie Het Meer in Bellevue Lunchtheater. De voorstelling is dagelijks te zien van dinsdag 19 tm zondag 31 mei, in de Paloni Zaal van Theater Bellevue. Aanvang 12.30 uur. Er zijn geen voorstellingen op maandag en zaterdag.

Lecture performance over 'Het Meer' tussen hemel en aarde. Meer dan tienduizend Nederlanders hadden dit jaar contact met een overledene. Er werden lichten gezien aan het einde van tunnels, lepels gebogen, tientallen kapotte horloges gingen op onverklaarbare wijze weer tikken. Er is meer tussen hemel en aarde en het stroomt voortdurend onze werkelijkheid binnen. Meer dan wat? Dit. Hier. Nu. Je hoeft er niet voor naar de kerk te gaan. Niet te bidden, niet te vasten. Alleen zo nu en dan een rilling over je rug laten gaan.

Voor dit project dook Marjolijn van Heemstra samen met uitvinder Keez Duyves (van onder meer PIPS:lab) naar de diepte van Het Meer. Gewapend met de mysteriën taal en techniek overdenkt zij het onzegbare, het onbeschrijfelijke en het onzichtbare. Er is meer tussen hemel en aarde. Maar wat is 'meer' en waar precies is 'tussen'?

concept, tekst, uitvoering Marjolijn van Heemstra
hectoplasma Keez Duyves
begeleiding Jantien Koenders
advies Peter van den Eeden
geluid Daniël van West

Speeldata
Theater Bellevue di 19 tm zo 31 mei (beh za/ma) - 12.30 uur Paloni Zaal, prijzen E 12,00 / E 10,00

Reserveringen: Theater Bellevue, Leidsekade 90, 1017 PN Amsterdam,

telefoon: 020-5305301 / www.lunchtheater.nl

=====================================================================Niet bedoeld voor publicatie

Voor interviews & foto's kunt u contact opnemen met: Theater Bellevue, Afdeling PR & Marketing, Marijn Graven, tel 020-5305315, marijn@theaterbellevue.nl, website www.lunchtheater.nl

BIO

Schrijfster Marjolijn van Heemstra (1981) is gefascineerd door de grenzen waarvoor de mens zich gesteld ziet - door zijn sterfelijkheid, zijn beperkte zintuigen, zijn beperkte taal, de eenzame ruimte van zijn eigen hoofd - en zijn pogingen over die grenzen heen te reiken en zich te verbinden met wat daar achter ligt: de wereld, de ander, eerdere generaties, het onzichtbare en onzegbare.

Van Heemstra studeerde Arabische Taal en Godsdienstwetenschappen aan de Vrije Universiteit en ontwikkelde zich in enkele jaren tot een veelzijdig en maatschappelijk betrokken schrijfster. Zo maakte zij reportages voor dagblad Trouw en De Pers, schreef columns over de alledaagse kant van integratie voor het blad Contrast en maakte samen met Hanina Ajarai de interviewbundel Land van werk en honing, over Marokkaanse moeders in Nederland. Daarnaast schreef zij gedichten waarmee ze op verschillende podia stond, zoals Noorderslag, Weerwoord en Crimejazz. In 2003 kwam haar eerste theatertekst uit en sindsdien schreef ze voor verschillende gezelschappen. Bij Frascati (en voorheen Gasthuis) ontwikkelde zij haar autonome theaterwerk, als schrijver in het traject Gastschrijvers en als schrijver / maker / performer met de producties Astronaut, Onderzeeër (2007) en Het Meer (2008).


---- --