Ingezonden persbericht




Inloopbijeenkomst woningbouwplannen Ruurloseweg- Enkweg Vorden

Op 19 mei a.s. houden de gemeente Bronckhorst en Esprit management b.v. een inloopbijeenkomst over de plannen voor de toekomstige woningbouw in het gebied aan de Ruurloseweg en Enkweg in Vorden. Vanaf 19.30 tot 21.30 uur is men welkom in zaal De Herberg aan de Dorpsstraat te Vorden. Tijdens deze avond kan men de ruimtelijke visie inzien en met de gemeente Bronckhorst en de projectontwikkelaar Esprit in gesprek gaan. De ruimtelijke visie ligt ten behoeve van de inspraak vanaf 21 mei 2009 gedurende zes weken ter inzage op het gemeentekantoor.

Het gebied van anderhalve hectare groot bestaat momenteel uit grasland. De gemeente heeft de locatie recent aangekocht. Onlangs hebben wethouder Baars, namens de gemeente Bronckhorst en directeur H. Suvaal, namens Esprit management b.v., de afspraken rondom de ontwikkeling bekrachtigt.

Het woningbouwplan behelst een aantal starterswoningen, geschakelde villa's, vrije kavels en zorgappartementen voor GGnet. Het nieuwe woongebied zal aansluiten op het bestaande woongebied van de Groeneweg en woonwerkgebied dat gelegen is aan de Enkweg. De gemeente Bronckhorst zal zorgdragen voor de ontwikkeling van het gebied, waarvan onderdelen door Esprit worden gerealiseerd en verkocht. De gemeente Bronckhorst zal zelf vier kavels voor particulier opdrachtgeverschap uitgeven. Na de inspraak worden de plannen over de ruimtelijke visie nader uitgewerkt in een bestemmingsplan. Eveneens vindt er binnenkort een archeologische opgraving plaats.

Eind 2009/begin 2010 zullen de definitieve plannen gereed zijn, waarna de verkoopinformatie kan worden opgesteld. Op dat moment zijn ook de prijzen van de woningen en bouwkavels beschikbaar.

Meer informatie op www.bronckhorst.nl/ infobalie/ ruimtelijke plannen/ projecten gebiedsonwikkeling/ Vorden/ woningbouw Ruurloseweg Vorden.

Hengelo (Gld), 11 mei 2009




Ingezonden persbericht