Ingezonden persbericht


RTS Realtime Systems Group verzorgt eerste serie rondetafelgesprekken met MTF's en handelsbeurzen

FRANKFURT en CHICAGO, May 13/PRNewswire/ --

Nu de MiFID ruim twee jaar in werking is, verzorgt de RTS Realtime Systems Group een serie van rondetafelgesprekken - The MTF Roundtable Series 2009 - om de invloed van de richtlijn op de Europese markten voor cash-aandelen te evalueren. Voor het eerst zullen dergelijke rondetafeldiscussies een panel vormen met hogere beambten vanuit de belangrijkste Multilaterale Handelsfaciliteiten (MTF's) en hun tegenhangers uit de Europese effectenbeurzen en zullen ze benut worden om kwesties te behandelen die de gehele handelsgemeenschap beïnvloeden.

De rondetafelgesprekken zullen op dinsdag 19 mei plaatshebben in Frankfurt en op woensdag 20 mei in Amsterdam. De afsluitende sessie zal op woensdag 10 juni in Londen plaatsvinden. De rondetafelgesprekken beginnen om 17:30 en zijn openbaar en vrij toegankelijk, gevolgd door een receptie om 19:30 waar hapjes en drankjes geserveerd zullen worden. De rondetafelgesprekken in Frankfurt zullen plaatsvinden aan het Steigenberger Frankfurter Hof. De rondetafelgesprekken in Amsterdam zullen plaatsvinden in De Industrieele Groote Club.

Het MiFID-concept trad in werking in een periode van economische groei en welvaart teneinde een grotere prijstransparantie te bewerkstelligen, investeerders beter te beschermen, beste uitvoeringen te verzorgen en een markt open te breken waarvan gedacht werd dat deze vooral in handen was van enkele grote spelers.

De belangrijkste onderwerpen voor de rondetafelgesprekken zijn:


- Van een afstand bekeken - is MiFID succesvol gebleken? Werkt Beste Uitvoering?

- Wat heeft MiFID voor kopers betekend - betere waarde of kopzorgen en kosten voor technologie?

- Wat is de toekomst voor traditionele handelsbeurzen?
- MTF's of traditionele handelsbeurzen - wie benut hen en waarom?
- Smart Order Routing - slim genoeg?

- Beste Uitvoering: Expliciete vs. impliciete handelskosten
- Gesponsorde toegang, colocatie, risicobeheer

The discussies zullen voorgezeten worden door John Howard, algemeen directeur en uitgever van Automated Trader Magazine. Panelleden omvatten:


- ARCA Europe - Cees Vermaas, uitvoerend directeur, Verkopen & Relatiebeheer

- BATS - Mark Hemsley, algemeen directeur van BATS European Markets Division

- Chi-X - Hirander Misra, COO

- Nasdaq OMX - Todd Golub, COO

- Turquoise - Eli Lederman, algemeen directeur
- Xetra - Michael Krogmann, uitvoerend directeur - hoofd Verkopen voor Xetra Markontwikkeling

Marktdeelnemers kunnen zich richten tot events@rtsgroup.net

Over RTS Realtime Systems Group

RTS is een toonaangevende aanbieder van handelsoplossingen en heeft kantoren in Amsterdam, Chicago, Frankfurt, Londen, New York, Parijs, Singapore, Stockholm en Sydney en distributiepartners in Griekenland, India, Italië, Japan en Taiwan. RTS werd opgericht in 1992 en is voortrekker in het ontwerpen en creëren van prestatiegerichte, hoogfunctionele electronische handelssoftware voor meerdere soorten activa en heeft duizenden gebruikersverbindingen naar bijna 100 beurzen. Meer informatie vindt u op www.rtsgroup.net.

Source: RTS Realtime Systems Group

Ellen G. Resnick, Crystal Clear Communications, +1-773-929-9292, +1-312-399-9295 (mobiel), eresnick@crystalclearPR.com; of Christophe Rilinger, RTS, +1-312-775-1458, of c.rilinger@rtsgroup.net