Ingezonden persbericht


Persbericht

Quadia organiseert met ABN AMRO en Philips informatiemiddag over Philips Net TV

Internet via de TV met één druk op de afstandsbediening

Hilversum, 13 mei 2009 - Quadia Web TV, ontwikkelaar en producent van doelgroepgerichte Web TV-uitzendingen en -kanalen, organiseert op dinsdagmiddag 19 mei a.s. samen met Philips en ABN AMRO een informatiemiddag over Philips Net TV. Vanaf medio mei kunnen consumenten rechtstreeks op het televisiescherm online de video's op ABN AMRO TV bekijken.

ABN AMRO en Quadia hebben samen als een van de eersten een specifiek internet TV-kanaal voor Net TV van Philips ontwikkeld. Net TV is de nieuwe internet connected TV van Philips. Met Net TV van Philips kunnen consumenten:


· Eenvoudig toegang krijgen tot informatie- en entertainmentdiensten op het internet; één druk op de afstandsbediening volstaat.
· Snel actuele informatie raadplegen met een visuele ervaring die rijker, sneller en makkelijker te lezen is dan teletekst.
· Samen (YouTube) films in de huiskamer bekijken zonder dat iedereen zich achter het scherm van de laptop moet scharen.
· Rechtstreeks op het televisiescherm online fotoalbums bekijken.

"De Net TV biedt onze klanten de mogelijkheid om hun videocontent op eenvoudige wijze aan te bieden in de huiskamer. Hierdoor zijn hun doelgroepen ook op andere momenten te bereiken," zegt Nico Verspaget, algemeen directeur van Quadia. "Het mooie van de Net TV is dat het gebruik van de TV niet ten koste hoeft te gaan van de interactiviteit met de kijker."

Tijdens deze informatiemiddag maakt de bezoeker kennis met de Philips Net TV en de (interactieve) mogelijkheden. ABN AMRO vertelt meer over waarom zij voor Net TV kiezen en Quadia laat zien hoe online videocontent eenvoudig ontsloten kan worden via de Net TV.

De informatiemiddag is voor iedereen die meer te weten wil komen over de mogelijkheden van online TV via de Net TV en die het ABN AMRO TV-kanaal wil bekijken. De sessie vindt plaats bij Quadia in Hilversum (Naarderweg 16) van 14.00 tot 16.00 uur. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar nettv@quadia.nl of contact op te nemen met Quadia via telefoonnummer 035 544 4000.

Over Quadia Web TV
Quadia is een vooraanstaand bedenker, ontwikkelaar en producent van doelgroepgerichte Web TV-uitzendingen en -kanalen die zich onderscheiden door hun interactiviteit, meetbaarheid en resultaatgerichtheid. Daarnaast is Quadia toonaangevend ontwikkelaar van Web TV-technologie, zoals Quadia Web TV Manager en Quadia Live. Quadia biedt full service dienstverlening: van advies en conceptontwikkeling tot en met contentcreatie, hosting, productie, webdevelopment en rapportage. Quadia werkt onder andere voor ABN AMRO, Novo Nordisk, ING en Reed Elsevier en heeft met Ronnie Overgoor (Pitch Management) Blue Shots TV, het online tv netwerk voor de creative minded professional opgezet. Meer informatie op www.quadia.nl.

Voor meer informatie:
Quadia, Nico Verspaget, Algemeen Directeur, telefoon 035 544 4000 of e-mail nico.verspaget@quadia.nl of Quadia Persdesk (Yellow Communications), Karin van Geelen, telefoon 023 555 34 24 of e-mail karin@yellow-communications.com



Ingezonden persbericht