TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 15-05-2009

Televisie
OPGELICHT?! SPECIAL
Uitzending dinsdag 19 mei
Nederland 1 - 21.10 uur

OPGELICHT?! BIJ AANHOUDING AUTOCRIMINELEN

Wanneer u een tweedehands auto koopt, zorgt u er natuurlijk voor dat u het juiste kentekenbewijs en andere autopapieren erbij krijgt. Pas dan bent u de rechtmatige eigenaar van de auto. Maar hoe kan het dan bijvoorbeeld dat u bekeuringen binnenkrijgt, gemaakt op plaatsen waar u nooit gereden hebt? Grote kans dat u het slachtoffer bent geworden van een autokloon. Als uw auto niet het originele exemplaar maar een gestolen auto blijkt te zijn, dan wordt deze door de politie in beslag genomen. Geld kwijt, auto kwijt!

Criminelen dupliceren auto's door wagens te stelen en ze te voorzien van een nieuwe identiteit. Met behulp van valse kentekenplaten, kentekenbewijzen en chassisnummers worden de auto's te koop aangeboden. OPGELICHT?! deed een diepgravend onderzoek naar deze autodieven en weet hun werkwijze vast te leggen door zich voor te doen als geĂŻnteresseerde koper.

Tot slot ziet u exclusief in OPGELICHT?! de aanhoudingen van deze bende autocriminelen die voor meer dan een miljoen euro schade hebben veroorzaakt. In de studio geeft onder andere de politie tekst en uitleg.

Meer informatie op www.opgelicht.nl.

Presentatie: Antoinette Hertsenberg.