Provincie Antwerpen


Kinderen ontdekken sierteelt bij internationale plantenkwekerij

54 Vlaamse bedrijven doen mee aan Op de Siertoer4Kids

Dinsdag 19 mei 2009 - 13 uur - Oprins Plant Rijkevorsel


----------
Morgen, dinsdag 19 mei vindt in heel Vlaanderen Op de Siertoer4Kids plaats. 54 bedrijven gooien hun deuren open voor jongeren uit de derde graad van het lager onderwijs. De voorbije jaren bewezen de deelnamecijfers al dat Op de Siertoer4Kids een succesverhaal is.

Op de Siertoer4kids wil het dynamische karakter van de sector in de kijker zetten en de interesse van kinderen voor een beroep in de sierteelt aanwakkeren. Kortom: de jongeren liefde voor sierplanten bijbrengen! De organisatie is in handen van EROV i.s.m. VLAM. De dienst Landbouw- en Plattelandsbeleid van de provincie Antwerpen ondersteunt dit evenement uiteraard ten volle. In de provincie Antwerpen zullen morgen 679 siertelende kids uit 30 klassen in totaal 10 bedrijven bezoeken. De pers is uitgenodigd om het schoolbezoek aan de moderne en internationale plantenkwekerij Oprins in Rijkevorsel mee te maken. Je krijgt een woordje uitleg van de bedrijfsleider, je kan het bedrijf mee bezoeken, je ontdekt de "Green five" (de vijf elementen die een plant doen leven) en je volgt de doe-activiteit van de siertelende kids. Uiteraard kunnen de bezoekende kids van scholen uit Oostmalle en Zoersel geïnterviewd worden. Ze zullen je enthousiast te woord staan!

Programma
13 u:
aankomst en onthaal van basisschool 't Park in Oostmalle en basisschool Klim-Op in Zoersel op Oprins Plant NV 13u15:
rondleiding op bedrijf
14u15:
15u:
doe-activiteit
einde

Praktische info
wanneer:
dinsdag 19 mei 2009, 13u.
waar:
Oprins Plant NV, Sint Lenaartsesteenweg 91, 2310 Rijkevorsel Wegbeschrijving: http://www.oprins.com/OPRINSPLANT/NL/contact/adres.htm