Barco


Barco en Kodak ondertekenen wereldwijd contract voor levering van digitale cinema projectoren

Kortrijk, België, 19 mei 2009. Barco, een wereldwijde marktleider in projectoren voor digitale cinema, heeft een leverancierscontract ondertekend met Kodak, een marktleider in beeldverwerking voor de entertainment markt. Het contract biedt Barco de mogelijkheid tot 10 000 digitale projectoren te leveren in het kader van Kodaks wereldwijde uitrol van digitale cinema.

Barco en Kodak, twee erkende marktleiders, hebben dit contract afgesloten om bioscoopuitbaters een geïntegreerde oplossing te bieden voor digitale cinema. Deze oplossing omvat Barco's digitale cinema projectoren in combinatie met Kodaks digitale servers en bioscoopbeheersystemen.

"We zijn trots dat we door Kodak gekozen zijn als partner; deze samenwerking is de voortzetting van een lange-termijnrelatie, " zegt Wim Buyens, Vice-President van Barco's digitale cinema divisie. "Ons modulair design en ons volledig gamma aan projectoren geven Kodak de kostenefficiëntie en de superieure kwaliteit die bioscoopkijkers willlen.

"Barco heeft een langetermijnengagement om kwaliteitsprojectoren te maken voor digitale cinema," zegt Les Moore, chief operating officer voor Kodak Digitale Cinema. "We werken al samen met Barco in een aantal bioscoopcomplexen in de V.S. en daarbuiten. Door Barco's technische kennis te combineren met de onze kunnen we de markt een volledige oplossing aanbieden. Dit contract is dan ook een perfecte match voor beide bedrijven en voor onze klanten."

Todd Hoddick, Vice-President voor Barco's digitale cinema divisie in de Verenigde Staten vult hierbij aan: "We zijn tevreden met Kodak te kunnen samenwerken voor dit wereldwijde contract. We zijn er ook zeer op gefocused een toegevoegde waarde te kunnen geven aan onze klanten en dit past perfect binnen Kodaks klantgerichtheid en strenge kwaliteitseisen."

Barco heeft een modulair digitale cinema projector platform ontworpen dat de meest kostenefficiënte oplossing biedt voor elk scherm. Om zijn snelgroeiend aantal installaties te ondersteunen heeft Barco een "Certified Service Partner Program" opgezet. Dit programma houdt in dat er een wereldwijd ondersteuningsnetwerk wordt opgericht met locale dienstverlening en ondersteuning van de hoogste kwaliteit. Als onderdeel van dit wereldwijd leverancierscontract zullen technici van Kodak ook deelnemen aan het Barco Certified Service Partner Program.

Alle digitale cinema projectoren van Barco zijn gebaseerd op de pionierende DLP Cinema® technologie van Texas Instruments, die garant staat voor een perfecte filmreproductie. Zo kunnen bisocoopbezoekers genieten van een optimale filmervaring met constant helder beeld, goed contrast en levendige kleuren.

Over Barco
Barco, een internationaal bedrijf, ontwerpt en ontwikkelt visualisatieproducten voor verscheidene professionele markten. Barco heeft eigen vestigingen voor Sales & Marketing, Customer Support, R&D en Manufacturing in Europa, Noord-Amerika en Asia Pacific. Barco (NYSE Euronext Brussel: BAR) is in meer dan 90 landen actief met ongeveer 3500 werknemers wereldwijd. In 2008 realiseerde Barco een omzet van 725 miljoen euro.

© Copyright 2009 by Barco - Mag enkel door de professionele pers worden gereproduceerd.