Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Haarlem, 18 mei 2009

Rabobank wisselbokaal voor de tweede keer binnen

Theatergroep Eglentier wint alle prijzen tijdens festival in Utrecht

Zaterdagavond 16 mei mocht de Haarlemse Theatergroep Eglentier uit handen van Burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht de prijzen voor beste actrice (Nel Moerman), beste acteur (Jos Ahlers), beste regie (Marcel Kragt) en beste toneelstuk ontvangen voor het stuk "Bejegen me heus" van Jos Ahlers. De prijsuitreiking vormde het slot van het tweedaagse eenakterfestival in de Meern. Acht groepen streden om de prijzen. De jury, bestaande uit Jette van der Meij, Henny van Schaik, Ella van Drumpt en Jaap Stobbe, was unaniem in haar positieve oordeel en had er geen moeite mee alle hoofdprijzen aan Eglentier toe te kennen. Een overdonderde Jos Ahlers nam namens de groep de Rabo Bokaal, behorende bij de overwinning, beschikbaar gesteld door Rabobank Utrecht, in ontvangst. "De vorige editie van dit festival hadden we ook al gewonnen, dus we zijn heel trots dat we weer met de beker naar huis gaan", aldus Ahlers. Jos Ahlers schreef deze eenakter met Nel Moerman als tegenspeelster in gedachten. Het resultaat is een droogkomische eenakter die tot een hilarisch hoogtepunt komt.

Diep verscholen in een enorm museum staat een bijzonder kunstwerk. Twee suppoosten zijn belast met de bewaking. Dag in, dag uit. Hoe breng je de dag door in een lege kunsthal? Wat doet de kunst met je? Hoe houd je de relatie fris?

Dankzij deze eenakter kunnen we eindelijk eens ontdekken wat die anonieme museumsuppoosten met elkaar bespreken als wij er niet bij zijn.

Het Meernseenakterfestival is een tweejaarlijks festival. De winnaar wordt elke volgende editie uitgenodigd om de bokaal te verdedigen. Degene die drie keer achtereen de Rabokaal wint, mag de wisselbeker behouden. "Dit festival is elke keer weer een feest om aan deel te mogen nemen," zegt Ahlers. "Het is heel erg goed en strak georganiseerd door een groot team vrijwilligers. Het niveau van de deelnemende theatergroepen is erg hoog en wij zijn er dan ook trots op, dat we elke keer mee mogen doen. Nu even genieten van alle prijzen en daarna gaan we weer over tot de orde van de dag."

Onderschrift foto: V.l.n.r. Beste regisseur Marcel Kragt, beste actrice Nel Moerman (met bokaal), beste acteur Jos Ahlers en burgemeester Aleid Wolffsen