Ingezonden persbericht


Trendwatchers bieden tien kansen voor de toekomst

Project Hoop is een nieuw initiatief van trendwatcher Hilde Roothart, oprichter van Trendslator. Op de website www.projecthoop.nl worden nieuwsberichten, interviews en trends verzameld die een inspirerende en bruikbare visie geven op een nieuwe toekomst. Het project biedt tevens een platform voor mensen om inspirerende ideeën en initiatieven met elkaar te delen.

Omslag in denken
Consumenten zijn zich veel bewuster geworden van hun consumptiegedrag en de uitvloeisels daarvan, terwijl tegelijkertijd het bedrijfsleven zich realiseert dat er op een andere (mens- en milieuvriendelijkere) manier geproduceerd moet worden. De huidige economische crisis is voor velen niet alleen een bedreiging maar ook een kans. Het is een moment van bezinning, het is tijd voor een omslag in het denken. Maar terwijl de bewustwording toeneemt, bestaat er tegelijkertijd nog een kloof tussen consument, producent en overheid. Alle partijen kunnen elkaar nog niet altijd vinden.

Oplossingen
Trendwatchers van Project Hoop signaleren en registreren die wensen èn de innovatieve mogelijkheden. Van creatieve producten en intelligente ontwerpen tot onderzoeken en publicaties. Van een tafellamp die elektriciteit genereert op aarde en water tot een onderzoek over jongeren en hun natuurbeleving. Van warenhuizen die duurzaam willen produceren tot politici die verder willen kijken dan het bruto nationaal product. Maar ook met berichten over acties en projecten, zoals een adviesbureau met een een eigen project tegen de vereenzaming in de maatschappij. Er gebeurt al heel veel.

Maatschappelijke winst
Project Hoop vertelt over de transitie van hyperconsumptie en wegwerpmaatschappij naar producten en diensten die de markt en de maatschappij winst opleveren. Ter inspiratie en informatie is deze overgang ingedeeld in 'Tien Kansen': Bewust, Duurzaam, Echt, Eerlijk, Langzaam, Lokaal, Slim, Transparant, Verbonden, Zinvol. Kijk op www.projecthoop.nl en doe mee.


---



Ingezonden persbericht