Ingezonden persbericht


Persbericht

Thonet brengt tijdloze schommel ligstoel S 828 opnieuw uit in beperkte oplage van 25 exemplaren ter ere van 25 jarig bestaan Thonet B.V. Nederland

Ontwerp: Torben Skov, 1988

Beesd, 19 mei 2009 ­ Thonet neemt de door Torben Skov in 1988 ontworpen schommel ligstoel 'stil leven', ook bekend als model S 828, na ruim 20 jaar opnieuw in productie, in een, voor de Benelux beperkte oplage van 25 genummerde en gesigneerde exemplaren. De keuze voor dit aantal exemplaren is vanwege het 25 jarig bestaan van Thonet B.V. in Nederland. Een speciaal productlabel en een met de hand gesigneerd echtheidscertificaat garandeert deze beperkte oplage voor de Benelux en maakt van deze stoel een 'collectors' item. ()

Dit tijdloze, individuele ontwerp, destijds met name ontworpen voor gebruik in de woonomgeving, is verleidelijk door de combinatie van het eenvoudige zitelement uit weersbestendige polyester band en het royale gebogen onderstel van nauwkeurig bewerkte verchroomde stalen buizen. De bijnaam 'stil leven' staat voor de dubbelfunctie van ligstoel en schommelstoel. Als men de ligstoel wil veranderen in de schommelstoel is dit gedeelte eenvoudig van het frame te halen en 180 graden om te draaien tot de schommelstand. Ontspanning en flexibiliteit zijn gecombineerd met eenvoudige en dynamische lijnen, waardoor de schommel ligstoel een functioneel en representatief design object is.

De schommel ligstoel werd geproduceerd van 1988 tot 1995 en kreeg in 1988 een onderscheiding voor de hoge ontwerpkwaliteit van het Design-Zentrum Nordrhein-Westfalen'. Maten van de ligstoel zijn 62 x 158 x 93 cm en van de schommelstoel 62 x 180 x 93 cm.

Einde bericht

Torben Skov
Torben Skov, geboren in 1947, studeerde grafische vormgeving aan de 'School of Design' in Kopenhagen. In 1971 begon hij zijn eigen ontwerpstudio en werkte als freelancer. Als schilder was Skov tot 1978 actief en zijn werk was te zien in talrijke tentoonstellingen. Skov is bekend door zijn markante en innovatieve vormgevingsactiviteiten voor boeken, posters, covers en postzegels, die vanwege de aanstekelijke eenvoud overtuigen. Sinds 1984 werkte Skov ook als meubelontwerper. Hij ontving internationale erkenning voor zijn werk. Hij ontwierp toonaangevende meubels voor Fritz Hansen, Montana, Thonet en vele anderen.



Ingezonden persbericht