DPA Flex

Trading update eerste kwartaal DPA

Amsterdam, 19 mei 2009.

Met deze tussentijdse verklaring maakt DPA Group bekend dat de omzet in het eerste kwartaal hetzelfde beeld laat zien dat zich al gedurende 2008 ontwikkelde. De omzet staat onder druk en dat is vooral merkbaar in de financiële functies op MBO-niveau.

DPA heeft vanaf januari 2009 haar bezuinigingsprogramma verder doorgevoerd om de kosten van de leegloop substantieel te reduceren. De verkoopinspanningen zijn verder opgevoerd en er worden op dit moment nieuwe proposities ontwikkeld, waaronder risk management.

In het persbericht van 21 april 2009 is aangekondigd dat er eind juni een onderhandse emissie plaatsvindt tegen de koers van 2 euro per aandeel. De emissie is 1,1 miljoen aandelen groot. Aandeelhouders en management van DPA hebben zich bereid verklaard de aandelen af te nemen.

Gedurende 2009 is DPA in staat geweest om bij de bank een schuldenvrije positie te creëren. Op dit moment bestaat er dus geen nettoschuldpositie meer bij haar bankrelatie. De overige externe financiering van DPA bestaat uit werkkapitaalfinanciering door middel van bevoorschotting van debiteuren.