Politie Groningen

Politie zoekt getuigen van straatroven en vernielingen

Hoogezand, 19-05-2009 o De politie zoekt getuigen van twee straatroven en drie vernielingen, die maandagavond 4 mei tussen 20.30 en 23.45 uur in Hoogezand hebben plaatsgevonden.

Een 16-jarige jongen uit Hoogezand werd al fietsend op de Troelstralaan benaderd door enkele jongens, die zich in een groep van 7 of 8 personen bevonden. De jongen kreeg tijdens het passeren van de groep pardoes een klap in zijn gezicht. De 16-jarige viel vervolgens van zijn fiets en verloor zijn bril. Hij kreeg nog enkele klappen en trappen moest onder meer zijn mobiele telefoon en mp3-speler afgeven.

Later op de avond overkwam een 27-jarige man uit Hoogezand hetzelfde in de Burgemeester van Royenstraat. Het slachtoffer, ook rijdend op een fiets, werd bij de nek gepakt. Ook hij kwam ten val. Toen enkele getuigen uit een café kwamen, rende de dader en de rest van de groep weg. De politie vermoedt dat beide slachtoffers door dezelfde groep personen zijn beroofd. Beide Hoogezandsters doen aangifte. Ook onderzoekt de politie enkele vernielingen die dezelfde avond op het Heveapad, in de Talmastraat en de Kerkstraat hebben plaatsgevonden. In beide gevallen werd door een groepje personen een ruit van een woning of school vernield.

Wisselende samenstelling

De politie denkt dat deze straatroven en vernielingen niet onopgemerkt zijn gebleven. Het kan zijn dat de groep zich heeft opgesplitst of in wisselende samenstelling heeft geopereerd tijdens de verschillende incidenten. Er hebben zich al enkele getuigen bij de politie gemeld. Toch denkt de politie dat er meer getuigen van de incidenten zijn geweest. Mensen die iets hebben gezien of gehoord, kunnen contact opnemen met Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).