Ingezonden persbericht


Persbericht

19 mei, 2009

Avanade ondersteunt automatiseringsspecialist Solviteers met infrastructuurmodernisering

Avanade, aanbieder van zakelijke technologiediensten, is in maart 2009 van start gegaan met de ontwikkeling van een nieuwe infrastructuur voor Solviteers, een specialist op het gebied van softwareontwikkeling en organisatieadvies. De bestaande infrastructuur van Solviteers is verouderd en biedt inmiddels onvoldoende functionele mogelijkheden voor de organisatie. Avanade heeft het ontwerp, de bouw en implementatie van de infrastructuur ontwikkeld.

Om de continuïteit van de IT-infrastructuur te waarborgen en verder door te kunnen groeien en te blijven ontwikkelen heeft de organisatie het daarom groots aangepakt door de gehele infrastructuur te vernieuwen. Op deze manier kan optimaal gebruik worden gemaakt van de nieuwe mogelijkheden die een moderne infrastructuur biedt en wordt het voor de medewerkers van Solviteers beter mogelijk om flexibel te werken. Verder wordt de infrastructuur op maat gebouwd, maar er worden niet direct nieuwe producten ontwikkeld.

"Het is voor ons een behoorlijke investering, maar door de goede begeleiding vanuit Avanade weten we zeker dat de nieuwe infrastructuur bij zal dragen aan de continuïteit en een betere en snellere bedrijfsvoering", zegt Wouter de Bos, directeur van Solviteers. "Met behulp van het nieuwe computersysteem zijn we weer volledig bij de tijd en kunnen onze medewerkers flexibel werken en hebben zij altijd direct de beschikking over de nodige informatie. De consultants werken veelal bij de klant, dus dit is absoluut een vereiste."

De oplossing wordt gerealiseerd door gebruik te maken van de meest actuele softwareproducten. Daarnaast is het door de diversiteit aan benodigde expertise een ambitieus project, dat binnen drie maanden moet worden afgerond. In totaal werken er ruim 75 medewerkers bij Solviteers die van de nieuwe infrastructuur gebruik gaan maken. Vanuit Avanade zijn er ongeveer zeven mensen betrokken bij het project die ieder verantwoordelijk zijn voor het ontwerp, de bouw of implementatie. Solviteers en Avanade zijn naast het bouwen van de nieuwe infrastructuur nu ook een pilot gestart met het filmen van dit project. Aan de hand van zes korte filmpjes willen zij (potentiële) klanten en partners beter inzicht geven in de procesvoering en de dienstverlening.

Een belangrijk onderdeel van het project is de samenwerking met beheerorganisatie 7Summits ICT. Vanaf de start tot aan het einde van het project worden periodiek sessies met de beheergroep gehouden zodat zij gewend raken aan de nieuwe omgeving. Na de afronding van het project zal Avanade Solviteers in de eerst volgende maanden op verzoek blijven ondersteunen bij het beheer van de infrastructuur.

"Na een zorgvuldige concurrentieronde kwam Avanade als beste partij naar voren", zegt Wouter de Bos, directeur van Solviteers. "De toewijding van Avanade sprak ons erg aan. We kregen direct het gevoel dat ze deze opdracht graag wilde doen."

"We zijn erg blij dat we deze opdacht hebben binnengehaald", zegt Patrick Post, business development executive bij Avanade Nederland. "Het feit dat we de gehele infrastructuur mogen ontwerpen, bouwen en implementeren maakt deze opdracht speciaal. Solviteers heeft voor kwaliteit gekozen en daar staan we graag om bekend."

(486 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Altijd als eerste de laatste persberichten van Avanade via deze RSS-feed: http://www.octanewire.com/nl/rss.php?client=13

Over Avanade
Avanade biedt zakelijke technologiediensten die inzicht, innovatie en expertise van Microsoft-technologieën met elkaar verbinden. Hiermee helpt de organisatie klanten om de gewenste resultaten te behalen. Avanade's diensten en oplossingen verbeteren performance, productiviteit en verkoop bij organisaties in iedere markt. De organisatie biedt Microsoft-expertise via een wereldwijd netwerk van consultants. Daarnaast heeft Avanade de juiste mix van onshore, offshore en nearshore vaardigheden, zodat het bedrijf de juiste resultaten sneller, tegen lagere kosten en met minder risico kan aanbieden. Avanade is in 2000 opgericht door Accenture en Microsoft Corporation. Daarnaast is Accenture voor het merendeel eigenaar van Avanade. Er werken ruim 9.000 professionals voor Avanade in meer dan 20 landen wereldwijd. Voor meer informatie kijk op: www.avanade.nl.

Voor verdere persinformatie kunt u contact opnemen met OCTANE PR: Tel: 0031 40 266 1130
E-mail: avanadebenelux@octanepr.com

OCTANE PR

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 (0)40 266 11 30
Fax: +31 (0)40 235 46 01
Web: www.octanepr.com