Ingezonden persbericht


Persbericht

Isah realiseert volledige integratie van internationale engineeringsafdelingen van Stinis

Inzet modulaire oplossing gericht op integratie van CAD, EDM en ERP

Tilburg, 19 mei 2009 - Isah, marktleider in business software voor klantordergestuurde bedrijven, realiseert voor Stinis, specialist in het ontwikkelen en produceren van hijsgereedschappen voor containers, een modulaire oplossing op het gebied van CAD, Engineering Document Management (EDM) en ERP. Door de inzet van deze oplossing beschikken de engineers van Stinis in Nederland en Singapore over dezelfde documenten en informatie en kunnen ze eenvoudig gezamenlijk nieuwe producten ontwikkelen.

Stinis ontwikkelt en produceert hijsgereedschappen voor containers, zogenaamde spreaders. De organisatie is wereldwijd actief en beschikt tevens over een vestiging in Singapore om de Aziatische markt te kunnen bedienen. Beide vestigingen beschikken over een volwaardige engineeringafdeling. Stinis Holland werkt sinds 1998 met de ERP-oplossing Isah-7. De ERP-leverancier heeft deze oplossing volledig geïntegreerd met de 2D- en 3D-CAD-pakketten en de EDM-oplossing waarmee Stinis werkt. Een logische vervolgstap was om ook de vestiging in Singapore met deze pakketten te laten werken, zodat het engineeringproces volledig geïntegreerd is.

"Voorheen werkten onze collega's in Singapore met losse tekeningen en Excel-documenten om alle stuklijsten in bij te houden," vertelt Mathieu de Vries, Project Engineer bij Stinis Holland BV. "Dankzij de realtime integratie van Isah-7 met onze CAD- en EDM-systemen beschikken alle engineers, zowel in Nederland als in Singapore, altijd over de juiste documenten, tekeningen en daarbij behorende stuklijsten. Dankzij deze integratie hebben we een enorme efficiencyslag in ons engineeringproces gerealiseerd."

Beide vestigingen werken dankzij de volledige integratie met dezelfde IT-systemen. Het is zodoende niet meer nodig om bijvoorbeeld gegevens per e-mail door te geven of gegevens in losse bestanden te beheren. Dankzij de integratie van CAD, EDM en ERP werken de engineers in Nederland en Singapore met dezelfde documenten. Hierdoor kunnen engineers in Singapore eenvoudig wijzigingen in tekeningen aanbrengen en zijn de engineers in Nederland hier direct van op de hoogte. Alle documenten zijn voor beide vestigingen direct beschikbaar. De organisatie ondervindt geen nadeel meer van het tijdsverschil tussen beide locaties. Het resultaat is een tijd- en kostenbesparing, omdat het engineeringproces efficiënter verloopt en er eerder gestart kan worden met werkvoorbereiding.

"Isah heeft voor ons een modulaire oplossing gerealiseerd," vervolgt Mathieu de Vries. "Dit betekent dat als we in de toekomst besluiten om op andere locaties vestigingen te openen, we eenvoudig onze IT-omgeving daar kunnen uitrollen. We profiteren dus niet alleen nu van de nieuwe engineeringoplossing, maar er is ook een stevige basis gerealiseerd voor toekomstige ontwikkelingen."

(409 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Stinis
Stinis is een bedrijf met meer dan 150 jaar ervaring in het fabriceren en ontwerpen van hijsgereedschappen. Stinis is gespecialiseerd in hijsgereedschappen voor containeroverslag, zogenaamde container spreaders.

Daarnaast ontwikkelt en levert de organisatie een compleet pakket van hijsgereedschappen en veiligheidsgereedschappen van hoogwaardige kwaliteit, waardoor Stinis haar klanten een compleet pakket aan hijsgereedschappen kan bieden. Stinis heeft een vestiging in Nederland (Krimpen aan de Lek), Singapore, China en Maleisië. Stinis heeft een wereldwijde afzetmarkt.



Ingezonden persbericht