Ingezonden persbericht


Persbericht

Fujitsu Services lanceert nieuwe procesanalyse-service

~ Business Process Discovery visualiseert proces- en applicatieprestaties ~

Maarssen, 19 mei 2009 - Fujitsu Services, wereldwijd specialist in IT-infrastructuurbeheer en outsourcing-services, introduceert Business Process Discovery. Deze nieuwe service stelt bedrijven in staat om het functioneren van hun bestaande processen en ondersteunende applicaties te visualiseren. De service maakt processtromen inzichtelijk en identificeert de processtappen die geen waarde toevoegen of onnodige kosten met zich meebrengen.

Business Process Discovery biedt verder inzicht in compliancy-tekortkomingen, fraude en andere zaken met betrekking tot wetgeving en efficiëntie die verborgen liggen in de operationele workflow van organisaties. De service stelt organisaties in staat processen te optimaliseren en efficiënter te werken.

Business Process Discovery voert analyses uit met interactiedata die is gegenereerd door de applicaties die het business-proces ondersteunen. Met behulp van een analyse-instrument worden bestaande processen aan de hand van deze data gereconstrueerd. Hierbij wordt de data omgezet in waardevolle visuele informatie. Organisaties kunnen snel gedetailleerde procesdiagrammen verkrijgen, die de actuele werking van processen weergeven. Hiermee wordt niet alleen de tijd voor het verkrijgen van informatie sterk verkort, maar worden bovendien nauwkeurigere resultaten behaald.

De service is inmiddels als pilot-project ingezet bij verschillende klanten van Fujitsu Services in de utiliteits- en financiële sector. Omdat de service erg succesvol en kostenbesparend is gebleken, wordt deze nu aan alle bestaande klanten en prospects aangeboden. Business Process Discovery wordt beschikbaar gesteld als onderdeel van Fujitsu's applicatie- en consultancy-services suite.

"Wat Business Process Discovery zo onderscheidend maakt van andere oplossingen is dat met behulp van historische feiten een gedetailleerd en nauwkeurig verbeterplan kan worden opgesteld", zegt Eric Bouwer, Algemeen Directeur van Fujitsu Services. "Hiermee worden onze consultants in staat gesteld om in combinatie met hun expertise gefundeerde aanbevelingen voor procesverbeteringen te doen."

(284 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE