Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

KAS BANK besteedt mainframe services uit aan Atos Origin

Uitbesteding stelt KAS BANK in staat benodigde mainframe capaciteit flexibel af te nemen; Atos Origin biedt continuïteit tijdens migratie

Utrecht, 19 mei 2009 - Atos Origin - een internationale IT-dienstverlener - tekent een contract van 2,5 jaar met KAS BANK - een Europese, onafhankelijke specialist in securities services - voor de outsourcing van haar mainframe services. Door de verhuizing van de mainframe services van KAS BANK in Amsterdam, Londen en Wiesbaden naar het Europese Mainframe datacenter van Atos Origin in Essen (Duitsland) kan KAS BANK de door haar benodigde mainframe capaciteit flexibel afnemen. Met de uitbesteding aan Atos Origin is continuering van de compliancy eisen van KAS BANK, zoals vastgelegd in SAS70*, geborgd.

KAS BANK heeft voor Atos Origin gekozen vanwege het omvangrijke track record van de IT-dienstverlener in bedrijfskritische omgevingen binnen de financiële sector. Atos Origin garandeert KAS BANK de noodzakelijke continuïteit in haar bedrijfsapplicaties op de mainframe omgeving gedurende de migratie van de mainframe services.

De overeenkomst voorziet in het infrastructurele beheer van de mainframe omgeving en heeft voorlopig een looptijd van 2,5 jaar.

Peter 't Jong, Executive Vice President Managed Operations van Atos Origin ziet in de overeenkomst met KAS BANK de bevestiging van de sterke positie van Atos Origin in de financiële dienstverlening. "Wij werken inmiddels voor een groot aantal financiële organisaties waarvoor wij de kernprocessen beheren. Het is prettig dat we ook bij KAS BANK hebben kunnen aantonen dat wij de beste internationale partner zijn in de ondersteuning van de continuïteit en groei van de bank. Wij bieden een flexibele oplossing die bovendien volledig schaalbaar is. Daarnaast bieden wij de continuïteit van de bedrijfsprocessen tijdens het migratieproces en daarna."

###


* SAS70
SAS70 is een internationale kwaliteitsstandaard voor dienstverlenende bedrijven. De certificering is ontwikkeld door de Amerikaanse beroepsorganisatie van accountants (AICPA). SAS70 garandeert kwaliteit en betrouwbaarheid van de dienstverlening. SAS70 definieert de professionele standaards die gebruikt worden door auditors ten behoeve van interne controles en rapportages bij service organisaties. Deze organisaties zijn entiteiten die outsourcing services leveren met impact op de controle omgeving en hun klanten.

Over Atos Origin
Atos Origin, een internationale IT-dienstverlener, stelt klanten in staat hun visie om te zetten in resultaten door de toepassing van consulting, systeemintegratie en managed operations. Atos Origin realiseert jaarlijks een omzet van E 5,5 miljard in veertig landen met een werknemers-aantal van 50.000 van wie circa 8.000 in Nederland, waar Atos Origin marktleider is. Atos Origin is de wereldwijde IT-partner voor de Olympische Spelen en heeft een internationaal klantenbestand. Atos Origin staat genoteerd op de Paris Eurolist Market en opereert onder de namen Atos Origin, Atos Worldline en Atos Consulting. Voor meer informatie kunt u de website van Atos Origin raadplegen: www.atosorigin.com

Over KAS BANK

KAS BANK is een Europese specialist in zakelijke effectendienstverlening. Als onafhankelijke bank vormt KAS BANK de schakel tussen professionele financiële instellingen binnen Europa en daarbuiten. De focus is gericht op toegevoegde waarde dienstverlening aan nationale en internationale partijen in de pensioen- en effectenwereld. Daarbij opereert KAS BANK vanuit het marktperspectief van haar cliënten. Maatwerk en transparantie staan in de dienstverlening centraal.