10 jaar Combell, 10 jaar expertise

19/05/2009 10:18

COMBELL GROUP NV

Gent, 19 mei 2009 - Hostingbedrijf Combell viert zijn tiende verjaardag. Maar 2009 is niet alleen een jubileumjaar voor Combell, het wordt ook een erg speciaal jaar voor het grootste onafhankelijke hostingbedrijf van het land. Zo heeft Combell nieuwe kantoren in de buurt in Gent, opent het een bijkomend datecenter én lanceert het een nieuwe website én bedrijfslogo.

Van zolderkamerbusiness tot miljoenenbusiness

"Zo'n 10 jaar geleden heb ik Combell opgestart van op mijn slaapkamer. Toen ik voor mijn ouders op zoek ging naar een domeinnaam en de bijhorende ruimte stelde ik vast dat het aantal aanbieders in België zeer beperkt was" zegt Jonas Dhaenens, CEO en oprichter van Combell. "Een nieuw bedrijf was geboren. Vrij snel nam ik de eerste werknemer in dienst en op dit moment zijn er dat al meer dan 40".

Combell evolueerde van een hostingbedrijf voor particulieren en zelfstandigen naar een heuse hostingfabriek die zich voornamelijk toespitst op de professionele brede hosting markt. Sinds geruime tijd is er de specifieke afdeling voor Enterprise projecten, waarbij Combell de volledige serverarchitectuur ontwikkelt in samenspraak met de klant. Dit vooral voor bedrijfkritische applicaties en websites met tailor made oplossingen zoals virtualisatie, redundantie, failover systemen, etc.

Nieuwe website, huisstijl en logo

"Onze nieuwe website (www.combell.com) is een fraai voorbeeld van Web 2.0 en omvat een duidelijke opdeling per productcategorie. Om onze expertise in Enterprise en Managed hosting te beklemtonen hebben we een aparte sectie voorzien. Daarnaast lanceren we binnenkort een sectie voor IT starters waar we onze producten in mensentaal uitleggen. In tussentijd worden de IT leken opgevangen op een introductiepagina en doorgeleid naar het IT Professional gedeelte. Qua nieuwe diensten vallen vooral ons vernieuwde dedicated server aanbod op met unieke Service Level Agreement (SLA) aan competitieve prijzen. Bovendien worden de 3 voorgestelde modellen binnen de 24 uur opgeleverd. Service blijft onze belangrijkste troef dat duidelijk wordt met onze nieuwe slogan: "- Your host on the internet -" aldus Christophe Van den Bulcke, Marketing Manager bij Combell.

Intensieve ondersteuning van onze resellers

Met meer dan 800 resellers is channelverkoop een belangrijke pijler bij Combell. "Daarom is deze sectie op de website uitgebreid. Daarnaast gaan we onze resellers ook actief ondersteunen bij hun sales en marketing van onze white label reseller oplossingen" aldus Van den Bulcke.

Nieuw datacenter te Brussel (Zaventem) met unieke multidatacenter technologie

Sinds deze maand beschikt Combell over een multidatacenter concept waarbij het netwerk verspreid wordt over over 2 verschillende fysieke locaties, met elkaar verbonden via een redundante dark fiber ring, maar dat zich gedraagt als 1 logisch netwerk. Hiermee beschikt Combell nu over 3 locaties in Vilvoorde, Diegem en Zaventem in afwachting van het eigen datacenter in Gent.

Internationale plannen

De website is niet alleen drietalig, Combell heeft ook andere internationale plannen. "Reeds heel wat jaren rekenen wij tot onze trouwe klanten heel wat Nederlanders. Daarom willen we vanaf dit jaar de Nederlandse markt actiever gaan bespelen. We merken dat onze service een grote aantrekkingskracht heeft. Vandaar onze keuze om gerichte acties in Nederland te ondernemen en een lokale vestiging op te zetten" zegt Tom De Bast, Business Development Manager.

Nieuwe kantoorgebouwen

Last but not least is het ganse Combell team verhuisd naar een nieuw kantoorcomplex aan de Skaldenstraat 121 te Gent. Het vorige gebouw was te klein geworden en het nieuwe biedt naast veel meer ruimte ook een grote conferentiezaal voor congressen uit de internetwereld en een betere parkeermogelijkheid. Wij stellen deze locatie graag ter beschikking aan onze partners.

www.combell.com

Nota voor de pers: Voor meer informatie contacteer Tom De Bast, +32 474 813 823, tom.debast@combellgroup.com

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel