Ingezonden persbericht



Persbericht

Amsterdam, 19 mei 2009

PETER RADEMAKER CHIEF FINANCIAL OFFICER EYEWORKS HOLDING

Televisieproducent Eyeworks heeft Peter Rademaker benoemd tot Chief Financial Officer (CFO) Eyeworks Holding. De directie van Eyeworks wordt daarmee weer uitgebreid naar vier personen, na het vertrek van Mark Lazar eerder dit jaar. Rademaker begint per 1 juni a.s. in Amsterdam aan zijn nieuwe baan.
Peter Rademaker (45) was tot voor kort CFO van Talpa Media Holding, waar hij vanaf de start in januari 2005 werkzaam was. Daarvoor was Rademaker bijna acht jaar werkzaam voor Endemol, onder andere als Groupcontroller Endemol Holding en de laatste twee jaar als Financieel Directeur Endemol Nederland.
Vanaf 1 juni 2009 bestaat de directie van de Eyeworks Groep uit Reinout Oerlemans (CEO), Ronald van Wechem (Managing Director), Robert van den Bogaard (COO / Head of Television) en Peter Rademaker (CFO).
Reinout Oerlemans, CEO van Eyeworks over de benoeming van Peter Rademaker: `Een CFO vinden met zoveel ervaring binnen onze branche leek op zoeken naar een speld in een hooiberg. We zijn daarom erg verheugd dat Peter ons komt versterken. Nadat we de afgelopen drie jaar zijn gegroeid van vier naar vijftien landen zijn we nu in een nieuwe fase beland. Met Peter Rademaker hebben we nu de juiste man in ons team om vanuit Amsterdam alle locale Eyeworks bedrijven te ondersteunen in hun verdere groei. Ik zal dat na de zomer weer doen vanuit mijn standplaats LA in nauwe samenwerking met mijn drie directie collega's in Amsterdam.'





Peter Rademaker: `Sinds de start in 2001, heb ik de ontwikkeling van Eyeworks altijd goed gevolgd. In de afgelopen jaren is het bedrijf uitgegroeid tot een internationale speler met productiemaatschappijen in relevante televisiemarkten. Voor mij ligt er nu een mooie uitdaging, om met mijn ervaringen in de mediabranche, samen met mijn nieuwe collega's, de groeiambities van Eyeworks te realiseren.'

Over Eyeworks
Eyeworks is een creatieve en onafhankelijke televisieproducent die programma's ontwikkelt, produceert en distribueert in diverse genres zoals entertainment, drama & film en sport. Eyeworks werd in 2001 opgericht door Reinout Oerlemans en heeft thans toonaangevende productievestigingen in vijftien landen op vier verschillende continenten: Nederland, België, Duitsland, Zweden, Denemarken, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Portugal, Italië, Argentinië, Chili, Brazilië, Nieuw Zeeland, Australië en de Verenigde Staten. Televisieprogramma's en formats van Eyeworks worden in meer dan vijftig landen over de hele wereld uitgezonden. Eyeworks Sport produceert sportprogramma's voor de commerciële zenders in Nederland, waaronder belangrijke voetbalcompetities en wedstrijden van het Nederlands elftal. Eyeworks heeft drama, film en documentairetitels in haar portfolio waaronder de Oscarwinnende speelfilm Antonia, De Zaak Alzheimer, Windkracht 10 en De Brief voor de Koning. De politieserie Flikken van Eyeworks is een van de best bekeken dramaseries (meer dan 100 afleveringen) in België en Nederland. Eyeworks Distribution richt zich op het wereldwijd licenseren van formats en readymade programma's van alle productiehuizen van Eyeworks en van derden. Internationaal succesvolle formats zijn onder andere: Test The Nation, The Chair, The 10, Miss Popularity, So You Wannabe A Popstar, CQC (Caiga Quien Caiga), Ticket To The Tribes, Who Wants To Marry My Son, Generation 10, Women On The Edge (Maitena), I Know What You Did Last Friday, The Italian Dream, Beat The Blondes en Heads or Tails.