Ingezonden persbericht


Tot onze spijt hebben wij in een eerder stadium een verkeerde indruk gewekt over de status van onderstaand onderzoek. Het betreft een onderzoek dat wordt uitgevoerd door de stichting Landgoed Rijckholt zorg en Service en het is geen wetenschappelijk onderzoek van de Erasmus universiteit Rotterdam. Onze excuses voor dit misverstand.

Ondergetekende is student aan de Erasmus universiteit Rotterdam en zal, indien mogelijk, wel de onderzoeksgegevens gebruiken voor een scriptieonderzoek.

PERSBERICHT

Hoe willen mensen met Alzheimer, Dementie of een geheugenprobleem zelf het liefst wonen?

Een behoefte onderzoek naar

"Het particulier alternatief voor het verpleeghuis"

Iemand die dement is heeft geen keuze!! Hij of zij gaat naar het verpleeghuis.

Onderzoek heeft uitgewezen dat meer dan de helft van partners, familie en vrienden deze stap naar het verpleeghuis tot iedere prijs willen voorkomen. Maar is dit nu zo? Zouden mensen willen bijbetalen als zij daarbij een andere omgeving krijgen aangeboden?

Deze vraag staat centraal in het onderzoek dat Het reguliere verpleeghuis (SVRZ- ter Valcke) te Goes en de particuliere woonzorgvoorziening Landgoed Rijckholt, beiden gelegen in Zeeland, gezamenlijk gaan uitvoeren.

Clienten van het verpleeghuis, maar ook mensen die thuis wonen met een partner die een geheugen probleem heeft worden benaderd en gevraagd naar hun mening en mogelijkheden om zelf extra in de huur en service bij te dragen om in een eigen woongemeenschap op dit landgoed te wonen.

Het woonconcept is gebaseerd is op een diversiteit en combinatie van zelfstandig wonen, particuliere zorg en verpleeghuiszorg.

Bijgaand treft u een brochure aan waar het woonconcept en ook de kosten nader beschreven worden.