Gemeente Voorschoten

Vlietwijk en Noord-Hofland

Nieuwe opbouwwerkers in Vlietwijk en Noord-Hofland

Noord-Hofland In Vlietwijk en Noord-Hofland zijn twee nieuwe opbouwwerkers van start gegaan. De gemeente geeft hiermee invulling aan haar wijkgerichte aanpak. Via deze opbouwwerkers wil de gemeente weten wat inwoners van hun wijk vinden. Wat zijn de sterke punten, wat gaat er goed, maar ook wat kan er beter? De gemeente kan voorzieningen zo beter laten aansluiten op de wensen en behoeften.

Taken
De opbouwwerker verschaft informatie over de wijk en organiseert inwonersparticipatie. Ze brengen verschillende belangen bij elkaar en werken aan de relatie tussen wijk en gemeente. Samen met inwoners organiseren ze activiteiten om de leefkwaliteit te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan een schoonmaakactie of een straatfeest.

Inwoners kunnen met al hun vragen, suggesties en ideeën over de kwaliteit van de woon- en leefomgeving bij de opbouwwerker terecht. Men kan ook vragen over het gemeentelijk beleid stellen.

Vlietwijkbord Wijkgerichte aanpak
Het doel van de gemeente is het creëren van leefbare en veilige wijken waar voldoende voorzieningen zijn voor jong en oud. De kwaliteit van de woon- werk en leefomgeving wordt op peil gebracht en gehouden. Om de wensen en behoeften van inwoners en andere belanghebbenden in een wijk te bundelen en deze met de gemeente te bespreken, maakt de gemeente gebruik van de opbouwwerkers.

Wijken en buurten in Voorschoten moeten een plek zijn waar het goed, veilig en prettig wonen en leven is. Inwoners, maatschappelijke organisaties, verenigingen en ondernemers dragen daar in belangrijke mate zelf aan bij. De gemeente stimuleert de betrokkenheid en eigen verantwoordelijkheid om zo de sociale samenhang en daarmee de leefbaarheid te verbeteren. Uitgangspunt is dat niet alleen de gemeente, maar vooral de inwoners zelf bepalen wat een fijne, leefbare woonomgeving is.