15 Cartoonisten lanceren eerste professionele cartoonblog


Blog.nl breidt uit met nieuwe blog voor de Lage Landen

AMSTELVEEN, 20090519 -- 15 Cartoonisten lanceren vandaag, 19 mei 2009, het eerste professionele cartoonblog van de Lage Landen. Op Cartoon.blog.nl geeft cartoonist Robert Schuit (Bandirah) met een team van Nederlandse en Vlaamse cartoonisten dagelijks zijn visie op wat de Lage Landen op cartoongebied te bieden hebben. Schuit: "Ik ben zelf cartoonist, en wil uitdragen wat voor moois er op cartoongebied tussen onze taalgrenzen te vinden is. Wij staan in een prachtige traditie van anarchistisch-intelligente getekende humor. Omdat er in de papieren media slechts een beperkte ruimte is voor cartoons, wil ik met dit nieuwe Cartoonblog een zowel confronterende als relativerende lachspiegel creëren. "

De cartoonwereld is voor veel mensen onbekend gebied. Ze zien wel eens een cartoon in een tijdschrift of in de krant, maar beseffen zich niet dat er een levendige netwerk van totaal verschillende grappenmakers achter schuilgaat. Die grappen maken die in de mainstream media niet aan bod komen. Een plek waar al het nationale en internationaal relevante nieuws over cartoons samenkomt is er al evenmin. Cartoon.blog.nl biedt licht in de duisternis. Klinkt misschien wat gewichtig, maar duidelijk moge zijn dat dit blog humor serieus neemt. Ondertussen wordt natuurlijk de vermaakfunctie van een goed uitgevoerde cartoon niet vergeten.

Op Cartoon.blog.nl zullen tekenaars Aaargh, Ad Kolkman, Argibald, Bandirah, Danibal, Emdé, Gnoe, Hallie Lama, Harry Gijsberts, Humordenar, Kapreles, Kito, Michiel van de Pol, Norman en Roland Conté dagelijks hun werk plaatsen, zal er cartoonnieuws te lezen zijn, recensies van cartoonalbums te vinden zijn en interviews met Nederlandse en Vlaamse cartoonisten afgenomen worden.
Cartoon.blog.nl wil informeren, vermaken en waar het even kan tot denken en discussie aanzetten. Zeker in een tijd waarin de cartoon levendiger dan ooit lijkt en één enkele tekening voor internationale rellen kan zorgen. Via de reactiemogelijkheid op het blog willen we een levendig discussieplatform zijn over deze kunstvorm die midden in het leven en midden in de hedendaagse maatschappij staat. Ook met behulp van prikkelende polls vol tintelende stellingen nodigen we onze bezoekers uit hun mening naar voren te brengen.

Dit nieuwe blog maakt deel uit van het netwerk van professionele themablogs van blog.nl. Het netwerk trekt momenteel ruim 2 miljoen bezoekers per maand.