Mendix slaat grote slag in Amerika


Na Nederlandse verzekeraars, nu ook Amerikaanse verzekeraar aan de slag met Mendix

ROTTERDAM, 20090519 -- Na eerdere successen bij Nederlandse verzekeraars zoals Agis Zorgverzekeringen en Menzis, slaat softwarebedrijf Mendix een nieuwe slag. Ditmaal is het de Amerikaanse herverzekeraar Arch Re, die de software gebruikt om het herverzekeringsproces te stroomlijnen en haar klantenservice te optimaliseren.

Mendix (www.mendix.com) is de marktleider op het gebied van model-gedreven bedrijfsapplicaties en zet deze software wereldwijd in om bedrijven te ondersteunen bij de automatisering en stroomlijning van complexe bedrijfsprocessen. Met name organisaties die nauw samenwerken met klanten en ketenpartners maken gebruik van Mendix software voor ontsluiting van hun bestaande systemen en processen.

Arch Re Facultative gebruikt Mendix voor de realisatie van een web-based verzekeringsportaal. Verzekeraars kunnen in deze webapplicatie, nieuwe risico's online aanbieden voor herverzekering door Arch Re Facultative. Als het risico voldoet aan bepaalde regels en criteria van Arch Re Facultative wordt er automatisch via de portal een prijs geboden en kan de verzekeraar het risico direct herverzekeren. Zo niet, dan kan zonder dataverlies, het risico worden aangeboden voor bijzondere acceptatie. Binnen de applicatie kunnen daardoor ook allerlei complexe risico worden herverzekerd.

"Het Mendix platform is uitermate goed geschikt voor de automatisering van verzekeringsprocessen, en dan met name applicaties waarbij ontsluiting naar gebruikers in de waardeketen en efficiëntie belangrijk zijn, "aldus Derek Roos, CEO en medeoprichter van Mendix. "We krijgen veel aandacht uit de verzekeringsbranche, met name vanwege de snel wijzigende regelgeving en de druk om kosten te besparen. De belangrijkste voordelen van het Mendix platform zijn implementatiesnelheid en de flexibiliteit om efficiënt nieuwe gebruikerswensen door te voeren. Dynamische processes vereisen dynamische systemen."

"Arch Re Facultative selecteerde de Mendix software voor de realisatie van een efficiënter mechanisme om nieuwe orders van klanten te verwerken. We hadden een platform nodig dat schaalbaar en flexibel genoeg was om mee te bewegen met onze continue groei", aldus Philip Augur, COO van Arch Re Facultative. "Daarbij was de implementatiecyclus van het Mendix platform de snelste die ik tot nu toe heb gezien!"

Over Mendix
Mendix is marktleider op het gebied van model-gedreven ontwikkeling. Het Mendix platform stelt bedrijven in staat om snel en flexibel bedrijfsprocessen en systemen te ontsluiten naar klanten en ketenpartners. Uniek is dat Mendix oplossingen geïmplementeerd worden door gebruik te maken van visuele modellen, waardoor bedrijfsanalisten een veel centralere rol krijgen in de totstandkoming van applicaties dan in traditionele software ontwikkeling. Gerenommeerde bedrijven, zoals Agis Zorgverzekeringen, Kwik-Fit, Menzis, Sandd, Initial Hokatex, ABN Amro, Sanoma en Mammoet maken reeds gebruik van de Mendix oplossing. Mendix is één van de snelst groeiende bedrijven in Nederland, heeft kantoren in Nederland, Amerika, Engeland en Zweden en heeft Rotterdam als thuishaven. Kijk voor meer informatie op www.mendix.com