Adverteren op vacatures in Google kan eenvoudiger en doeltreffender


Samenwerking Actonomy en Tribal Internet Marketing biedt kansen voor HR-branche

DEN BOSCH, 20090520 -- Veel mensen zoeken naar banen op het internet via Google. Wie vacatures onder de aandacht wil brengen, wil zijn vacatures dus ook graag op Google terugzien. Dat kan door te adverteren op Google via Google AdWords. In AdWords kunnen zelf zoekwoorden opgegeven worden waarop je als bedrijf gevonden wilt worden en kun je zelf ook advertentieteksten schrijven. Wie echter een vacature-aanbod heeft dat geregeld verandert, moet continue tijd en aandacht geven aan het bijwerken van de campagnes.

Met Adchieve - een systeem ontwikkeld door Tribal Internet Marketing - is het mogelijk om het up-to-date houden van campagnes volledig te automatiseren. Adchieve leest daarvoor eerst het vacature-aanbod van een site in. Vervolgens zet Adchieve (www.tribal-im.com/nl/adchieve) dit vacature-aanbod om in nuttige zoekwoorden en zoekwoordcombinaties die bruikbaar zijn in Google.

Bovendien is Adchieve gekoppeld aan kennisbanken van Actonomy (www.actonomy.nl/). In de kennisbanken van Actonomy zijn zeer uitgebreide taalkundige verbanden opgenomen, specifiek gericht op vacatures en functieomschrijvingen. Deze informatie gebruikt Adchieve om synoniemen bij functies aan te maken om zo in Google AdWords nog beter vindbaar te worden op meer relevante zoektermen.

'De kennisbank werd ontwikkeld met als doel vacatures optimaal te kunnen matchen met kandidaten', zegt Filip De Geijter, CEO Actonomy, `De combinatie met Adchieve maakt dat vacatures nu beter gevonden worden binnen Google.'

`Zeker in deze tijden is het belangrijk om heel gericht te adverteren. Niet alleen leidt dat tot betere resultaten van de campagne maar, niet onbelangrijk, worden er ook geen onnodige kosten gemaakt voor te algemene vacatures of vacatures die niet meer beschikbaar zijn. Met Adchieve is dat nu mogelijk', zegt Mark Van Werven, CEO Tribal Internet Marketing (www.tribal-im.com/nl).

Over Tribal Internet Marketing

Tribal Internet Marketing (www.tribal-im.com) is een topspeler op het vlak van full service internet marketing. Tribal heeft kantoren in Nederland, Duitsland, België, Ierland en China. De onderneming werd opgericht in 1999 en telt momenteel meer dan 100 werknemers die gespecialiseerd zijn in search engine marketing, affiliate marketing, social media, website usability, web analytics en web design. De ondernmeing heeft een brede klantenportefeuille met daaronder belangrijke spelers zoals Randstad, Wehkamp en FBTO.

Over Actonomy

Actonomy (www.actonomy.com) is een Belgische software onderneming gespecialiseerd in zoektechnologie voor de HRM markt. De onderneming levert geavanceerde oplossingen op basis van semantic web technologie en artificiële intelligentie.
Op basis van kennisnetwerken (ontologieën) heeft de onderneming de grootste HRM kennisbank opgebouwd rond jobbeschrijvingen, competenties en kennisdomeinen. Actonomy is in handen van privé aandeelhouders en heeft `tier one' klanten in binnen- en buitenland.