Tekenen van herstel


Dieptepunt recessie bereikt

DEN HAAG, 20090519 -- Corbulo, een arbeidsmarkt intermediair gericht op de bemiddeling van Financieel hogeropgeleid personeel, herkent tekenen van licht herstel op de arbeidsmarkt. Early reorganizers staan vooraan bij het aantrekken van talent; de eerste personeelsstops worden opgeheven; organisaties zitten reeds op hun kritische personeelsminimum en mobiliteit onder gespecialiseerde financial professionals die gerekend worden tot het "kritische bestand" doet organisaties besluiten extern de arbeidsmarkt op te gaan.

Het 2e Kwartaal 2009 wordt gekenmerkt door meer vertrouwen in de economie. Werkgevers en werknemers durven weer te kiezen voor de toekomst. Corbulo heeft 25% meer aanvragen te verwerken gekregen voor searches naar hoger opgeleid financieel personeel. Tegelijker tijd zag zij een marginale toename van kandidaten van 12% ten opzichte van een periode eerder

Nadat het laatste kwartaal in 2008 en eerste kwartaal 2009 gekenmerkt werden door besluiteloosheid van zowel werkzoekenden als werkgevers herpakt de vraag naar hogeropgeleid financieel zich weer. Er blijft altijd vraag naar gespecialiseerd financieel personeel zegt Feddo Heintz van Corbulo Specialised staffing. Ook in 2001 waarin de werving en selectiemarkt op slot ging en na 9/11 en de diverse boekhoudschandalen bleef de vraag naar gespecialiseerd financieel personeel relatief constant. De toename is op dit moment te wijten aan de Early reorganizers die momenteel vooraanstaan bij het aantrekken van talent en zich op deze manier een goede basis willen verschaffen bij het verder aantrekken van de economie. Verder worden er steeds vaker personeelsstops opgeheven. Veel organisaties balanceren op een maximale kwaliteit output verhouding. Een lichte verstoring zorgt voor extra druk en spanning dat uiteindelijk opgevangen moet worden met extern personeel. Verder herkent Heintz dat bij de diverse reorganisaties ook personeel de organisatie verlaat dat geschaard kan worden onder "kritisch personeel".Het afbreukrisico voor de organisatie van deze categorie is zo groot dat zij direct vervangen moeten worden.

Verder zijn kandidaten nog voorzichtig een nieuwe stap in hun carriere te maken omdat zij niet zeker weten of zij beter af zijn bij een volgende werkgever. Daarvoor heeft de huidige recessie een te brede impact op de economie. Ook zit er een vertragende factor in het zoekgedrag van werkzoekenden. De periode van aankondiging van het ontslag en de uiteindelijke effectuering neemt geregeld meer dan een half jaar in beslag.

Al hoewel onder invloed van eerder genoemde factoren er een licht herstel lijkt te zijn van economie zullen nog veel organisaties hun reorganisatieplannen doorvoeren verteld Heintz. Hij merkt op dat het komende half jaar nog grootscheepse reorganisaties te verwachten zijn die het aanbod op de arbeidsmarkt sterk zullen doen toenemen.

Heintz merkt op dat de Nederlandse economie pas laat reageerde op de huidige recessie. Nederland loopt een halfjaar tot een jaar achter bij omringende landen. Wij verwachten dan ook dat een doorzettend economisch herstel pas plaatsheeft in het 4e kwartaal van 2009 en het 1e kwartaal van 2010.

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met Feddo Heintz, Managing Director van Corbulo specialised Staffing onder nr (070) 319 70 90.

Over Heintz: Feddo Heintz was eerder director bij een groot internationaal bemiddelingsbureau. Na een succesvolle periode waarbij hij diverse diensten in de markt lanceerde voor deze organisatie en perswoordvoerder was startte hij in 2005 Corbulo Specialised Staffing dat zich richt op de bemiddeling van hoger opgeleid financieel personeel.

Corbulo Specialised Staffing





Ingezonden persbericht