Opsporing Verzocht Elke dinsdag, 21.50 uur op Ned. 1.
Herhaling: woensdag, 10.05 uur op Ned. 2.
Zaken dinsdag 19 mei

* Amsterdam: Poging doodslag

* Utrecht: Vermissing man

* Venlo: Verkrachting meisje

* Rothem: Woningbrand

* Rotterdam: Aantreffen oorbel

* Tilburg: Inbraak Eurobioscoop

* Vlijmen: Beroving

* Amsterdam: Dood Jack Waterman

* Resultaten uitzending 12 mei en opgeloste zaken

Amsterdam: Poging doodslag
Zondagavond 18 januari wordt een 44-jarige vrouw in de trein van Weesp naar Amsterdam vanuit het niets, 3 à 4 keer met een hard voorwerp op haar hoofd geslagen. Waarom is een compleet raadsel. De vrouw staat op bewakingsbeelden.

Venlo: Verkrachting meisje
In de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 maart 2009, rond 05.00 uur, is een 18-jarig meisje in Venlo verkracht. Daarna verdwijnt de man met haar Samsung-telefoon.

Vlijmen: Beroving
Zondagavond 1 maart wil een man de weekopbrengst van zijn cafetaria afstorten bij de Rabobank in Vlijmen. Voor hij de sealbag in de kluis kan doen, wordt hij door 2 mannen onderuit geschopt en beroofd.

Amsterdam: Dood Jack Waterman
In de nacht van zondag 22 op maandag 23 maart overlijdt, in het bijzijn van zijn vrouw, de internetjuwelier Jack Waterman aan de gevolgen van een zware mishandeling door 3 overvallers.

Overige zaken
Utrecht: Vermissing man
Waar is de 29-jarige Serkan Sonmez uit Almere gebleven? Hij is woensdag 8 april met zijn auto vanuit Winschoten naar een afspraak in Utrecht gegaan, maar daar nooit aangekomen.

Rothem: Woningbrand
In de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 mei brak er, rond 02.00 uur, brand uit in een woning in het Limburgse Rothem (gemeente Meerssen). Acht mensen, drie volwassenen en vijf kinderen, raakten daarbij gewond. Een slachtoffertje van 6 jaar uit Den Bosch is dinsdagavond 5 mei in het ziekenhuis aan zijn verwondingen bezweken.

Rotterdam: Aantreffen oorbel
Een vrij kleine oorbel, hij is maar zo'n 2 bij 2 cm groot, speelt een belangrijke rol bij het onderzoek naar een verdachte.

Tilburg: Inbraak Eurobioscoop
Kluiskraken bij banken, supermarkten, juweliers, bouwmarkten, die hebben we al vaker gehad, maar nu beelden van een kluiskraak bij een bioscoop. In de vroege ochtend van dinsdag 3 februari, om 02.30 uur, staan 4 mannen op de bewakingsbeelden van de Euroscoop aan het Olympiaplein in Tilburg. Dat blijken leden van een uiterst professionele inbrekersgroep.