Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Diever, 18 mei 2009

Uniek in Nederland
Belevenissenkaart Reestdal nu verkrijgbaar

Het Reestdal heeft de primeur de eerste belevenissenkaart van Nederland te hebben. Het Recreatieschap Drenthe heeft samen met Vechtdal Marketing, Marketing Drenthe en Regio IJssel Vecht hiermee een product gemaakt dat aansluit bij de wensen van bezoekers en ondernemers. Bij de samenstelling stond de vraag 'wat willen mensen in het Reestdal ervaren' centraal. Het antwoord hierop werd gevonden door in gesprek te gaan met ondernemers, bewoners, bezoekers en organisaties in het gebied over hun ervaringen en bijzondere belevenissen.

Bijzondere ervaringen

Het resultaat is een kaart met locaties waar bijzondere ervaringen te beleven zijn. Er is een onderverdeling naar de volgende kernbelevenissen gemaakt: De Reest oversteken/ langs de Reest lopen, Het boerenleven op boerderijen en landgoederen, Ruimte- en stilteplekken en Wandelen door het intieme landschap. Met de kaart bij de hand is de bezoeker ervan verzekerd geen bijzonder plekje mis te lopen.

Verkrijgbaar

De belevenissenkaart 'Het Reestdal; een idyllisch beekdal' is voor E 2,95 verkrijgbaar bij de Tourist Info Punten en VVV-kantoren in het Reestdal (bijv. de Wijk, Staphorst, Balkbrug, Dedemsvaart en Meppel) en tijdens de Reestdalfair op 6 en 7 juni op landgoed Dickninge te de Wijk.

Reestdalexcursie

De Belevenissenkaart werd vrijdag 15 mei in het gemeentehuis van De Wolden gepresenteerd tijdens een excursie met de gemeenteraadsleden van Hardenberg, Meppel, De Wolden en Staphorst in het Reestdal. De raadsleden liepen vervolgens een boerderijenwandelroute bij Oud-Avereest, kregen een toelichting bij de Havixhorst en Oud-IJhorst en eindigden via een rit door de boswachterij Staphorst bij wijngoed De Reestlandhoeve. De Belevenissenkaart is mogelijk gemaakt door subsidie van LEADER+, provincies Drenthe en Overijssel en de betrokken gemeenten.