Wageningen Universiteit en Researchcentrum Persbericht Wageningen Universiteit, 029wu, 19 mei 2009

http://www.wur.nl/NL/nieuwsagenda/nieuws/ects090519.htm

Wageningen Universiteit krijgt wederom Europees kwaliteitslabel

De Europese Commissie heeft Wageningen Universiteit opnieuw het ECTS-kwaliteitslabel toegekend. Eerder kreeg de universiteit dit European Credit Transfer and Accumulation System label in 2005. ECTS maakt het voor internationale studenten veel gemakkelijker om een deel van hun studie aan een andere dan hun thuisuniversiteit te volgen, bijvoorbeeld in Wageningen.

In 2005 mochten 15 Europese universiteiten, waaronder Wageningen, het ECTS-label voeren. Bij de nieuwe toekenning dit jaar zijn dat er 22 geworden.

Het ECTS-label mag gevoerd worden door instellingen die voor hun hele onderwijsprogramma het ECTS- studiepuntensysteem consequent en transparant hanteren. Het label garandeert de kwaliteit van het studieprogramma. Deskundigen in de hoger onderwijswereld zien het label als een prestigieuze erkenning van het internationale karakter van een onderwijsinstelling

ECTS is een systeem dat is gebaseerd op de studielast voor de individuele student. Het specificeert de te behalen leerdoelen en competenties. Het gebruik van ECTS voor het onderwijsprogramma bevordert en faciliteert de mobiliteit van studenten binnen Europa, garandeert de kwaliteit van het geboden onderwijsprogramma en voorkomt studievertraging voor studenten die aan meerdere instituten onderwijs willen volgen. ECTS is een van de twee peilers onder het zogeheten Bologna-proces van de Europese Commissie; de andere is het bachelor-master systeem.