Ingezonden persbericht


Trend Micro lanceert versie 6.0 van Worry-Free Business Security

Oplossing scoort beste in test van West Coast Labs

Vianen, 19 mei 2009 - Trend Micro introduceert de nieuwste versie van zijn Worry-Free Business Security-oplossing. De nieuwe versie 6.0 heeft als basis het Trend Micro Smart Protection Network en biedt tal van nieuwe en unieke beveiligingsmogelijkheden. De oplossing is getest door West Coast Labs en behaalde in een vergelijkend onderzoek de meeste punten.

Het Smart Protection Network van Trend Micro is het fundament van alle bestaande en nieuwe zakelijke Worry-Free-oplossingen. Dankzij deze aanpak biedt Trend Micro geautomatiseerde en geïntegreerde bescherming tegen alle soorten webbedreigingen. Versie 6.0 biedt nieuwe, unieke mogelijkheden, waardoor de oplossing veel verder gaat dan traditionele antivirussoftware.

Belangrijkste nieuwe features

* Integratie van de Trend Micro URL-filtering-technologie die ongewenste en risicovolle websites proactief blokkeert en zo de productiviteit bevordert. De filters zijn door de klant zelf te configureren op filterkracht, regels en arbeidstijden.
* Nieuwe Smart Scan-functionaliteit biedt effectievere bescherming dan conventionele antivirussoftware. Smart Scan scant sneller en is makkelijker te updaten, waardoor nieuwe bedreigingen in een vroeger stadium te detecteren zijn en dit zonder dat de prestaties van computers teruglopen. Dankzij het Smart Protection Network is Smart Scan in staat om het grootste deel van de scanning (tot tachtig procent in vergelijking met conventionele manieren) op de lokale security-server uit te voeren en niet meer op de individuele PC. Door het gebruik van deze nieuwe technologie neemt de levensduur van de PC's en servers toe en is er geen negatieve invloed op de prestaties.
* Nieuwe, unieke Smart Feedback-functionaliteit zorgt ervoor dat beveiligingsissues direct naar Trend Micro worden gestuurd voor analyse, zodat er sneller updates beschikbaar zijn.
* Uitbreidingen op de Trend Micro Worry-Free Remote Manager die speciaal is ontwikkeld voor kanaalpartners. De uitgebreide versie van Worry-Free Remote Manager voorziet in een geïntegreerde installatie van Worry-Free Business Security 6.0.

De Worry-Free Remote Manager ondersteunt daarnaast ook Trend Micro InterScan Messaging Hosted Security voor het blokkeren van spam en andere e-mailbedreigingen voordat deze het netwerk bereiken. Remote Manager stelt partners in staat om klanten snel aan hun console toe te voegen tijdens de installatie van Worry-Free Business Security. Trend Micro is de enige beveiligingsleverancier die deze tool gratis levert aan geselecteerde kanaalpartners.

"Kleine bedrijven staan voor dezelfde beveiligingsuitdagingen bij het beschermen van cruciale data als grote organisaties, maar missen gewoonlijk de mensen en middelen om gecompliceerde softwaresuites te beheren", zegt Charles Kolodgy, Research Director Security Product bij IDC. "Wil beveiliging effectief zijn in kleine omgevingen, dan moet het routinematig, geautomatiseerd, makkelijk en naadloos werken. Trend Micro heeft dit geprobeerd te realiseren in de nieuwste versie van Worry-Free Business Security."

Andere nieuwe mogelijkheden van versie 6.0

* Nieuwe beschermingsmogelijkheden voor USB-devices. De oplossing beschermt automatisch tegen geïnfecteerde USB-devices, die in toenemende mate een risicofactor vormen.
* Uitgebreid beveiligingsdashboard. Het dashboard onderstreept het streven van Trend Micro om de beheerlast van zijn oplossingen voor het mkb tot nul te reduceren. Het biedt klanten in een oogopslag een statuscheck van hun systemen.

"Wanneer mkb-klanten denken dat meer bescherming leidt tot mindere prestaties van hun computers, hebben ze het mis", zegt Steve Quane, General Manager van de mkb-businessunit van Trend Micro. "Worry-Free Business Security voorziet in constante updates, scant sneller en vereist minder acties van de gebruiker. Met Trend Micro hoeven bedrijven zich geen zorgen te maken over hun beveiliging, maar kunnen zij zich richten op hun kernactiviteiten."

In een vergelijkende test van mkb-beveiligingsoplossingen door West Coast Labs in opdracht van Trend Micro kreeg Worry-Free Business Security Advanced 39 punten, Symantec 28 punten en McAfee 22 punten. Naast deze totaaluitslag kwam West Coast Labs ook met een uitslag voor features. Trend Micro scoorde op dit onderdeel 45 van de maximaal 50 punten, Symantec 34 en McAfee 28.

# # #

Over Trend Micro
Trend Micro is wereldwijd marktleider op het gebied van internetcontentbeveiliging. Het bedrijf beveiligt de uitwisseling van digitale informatie van bedrijven en consumenten. Daarbij loopt Trend Micro voorop op het vlak van geïntegreerde threat management-technologie. Hiermee beschermt de beveiligingsspecialist de systeemcontinuïteit, persoonlijke informatie en eigendommen tegen malware, spam, dataverlies en de nieuwste webbedreigingen. Experts in de gehele wereld ondersteunen 24x7 de flexibele oplossingen van Trend Micro. Het hoofdkantoor van Trend Micro staat in Tokio. De Trend Micro-oplossingen worden verkocht via businesspartners over de gehele wereld.