Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Red Hat lanceert JBoss Enterprise BRMS

Businessanalisten kunnen nu open source gebruiken om beslissingen te automatiseren en kosten te verminderen

Amersfoort, 19 mei 2009 - Red Hat, Inc. (NYSE: RHT), marktleider in opensourceoplossingen, kondigt vandaag de beschikbaarheid aan van JBoss Enterprise Business Rules Management System (BRMS). Deze nieuwe open source business rules oplossing maakt een snellere implementatie van regelgeving mogelijk. Tevens wordt de toegang en het beheer van het systeem verbeterd. JBoss Enterprise BRMS zorgt ervoor dat klanten hun ontwikkeltijd verminderen om applicaties en processen van de business rules te voorzien. Het automatiseren van bedrijfsbeslissingen met deze nieuwe middleware ondersteunt de business sneller en geeft de mogelijkheid snel veranderingen te implementeren. Organisaties kunnen nu updates automatiseren, alsmede promoties, loyaliteitsprogramma's, kortingen en betalingstermijnen sneller en met grotere precisie invoeren.

'In de huidige economische tijden moeten bedrijven in staat zijn snel te kunnen inspelen en reageren op wettelijke voorschriften, trends, kansen en bedreigingen', zegt Craig Muzilla, vice president, Middleware Business Unit, Red Hat. 'JBoss Enterprise BRMS is ontworpen om klanten concurrentievoordeel te geven door ze te helpen hun omzet te verhogen, relevante producten en services sneller te bieden, klanttevredenheid te verhogen en de IT-kosten te verminderen.'

Business rules zijn parameters die beschrijven hoe een organisatie optimaal kan presteren. Het bevordert de maximale flexibiliteit als de parameters apart van de softwareapplicaties worden onderhouden. Als deze regels niet separaat, en op een punt worden onderhouden dan zijn updates erg kostbaar, tijdrovend en neemt de foutenkans toe. Met JBoss Enterprise BRMS kunnen de business rules binnen enkele uren de bijna dagelijks veranderende situatie en regelgeving ondersteunen. Daarnaast kunnen niet-technische medewerkers dankzij deze software de bedrijfsprocessen beheren zonder te programmeren.

'De combinatie van krappe budgetten, toenemende volwassenheid van de software en de verbetering van opensourcetechnologieën zorgen voor een stevige wind in de BRMS-markt', zegt Stephen D. Hendrick, Group Vice President voor Application Development en Deployment Research bij IDC. 'Open source BRMS-producten met zowel rule authoring, processing en management, gecombineerd met een aantoonbaar lager kostenniveau (TCO) zullen positief worden ontvangen in de markt.'

De nieuwe software is geschikt voor de enterprise omgeving. Red Hat verwacht dat - indien het gebruikt wordt in combinatie met JBoss Enterprise SOA en Portal Platforms - de klantervaringen sterk verbeteren door meer up-to-date en snellere ondersteuning te leveren, met een betere kwaliteit.

Belangrijke eigenschappen van JBoss Enterprise BRMS zijn:


* Business rules engine - De rules engine is zeer flexibel en kan worden ingebed in een brede variëteit van enterprise applicaties en businessprocessen. Regels kunnen met een grote verscheidenheid van tools van editors, spreadsheets, Eclipse en Web 2.0 tools worden bijgewerkt.


* Web 2.0 rules authoring en beheerstool - The Rich Internet Application (RIA), is een interface die een gebruikersvriendelijke omgeving biedt voor business rule authoring en editing, versioning en deployment management. De software is ontwikkeld voor analisten en procesverantwoordelijken die de businessparameters samenstellen en moeten bijhouden. Deze nieuwe toepassing ontsluit de business rules materie - naast de Java-ontwikkelaren - voor een grotere groep niet-technische belanghebbenden.


* BRMS repository - De repository verzorgt het bijhouden van de versies, inclusief fact models, enumerations, functions, domain specific languages (DSL) definitions, rules en tests. De BRMS repository is de basis voor een flexibelere webgebaseerde enterprise omgeving.

De introductie van JBoss Enterprise BRMS is een belangrijke toevoeging aan Red Hat's middleware softwarestrategie om een volledig portfolio van middlewareproducten te kunnen bieden voor applicatie-ontwikkeling, development en integratie. Het opensourcemiddlewareaanbod van Red Hat bestaat niet alleen uit het nieuwe JBoss Enterprise BRMS maar omvat ook het JBoss applicatieplatform, SOA-platform, portalplatform en ontwikkeltools. Deze opensourcemiddlewareproducten bieden een alternatief voor dure proprietary middleware. Hiermee kunnen bedrijven op een betrouwbare en veilige manier de IT-kosten verminderen en de operationele flexibiliteit verhogen.

Meer informatie over JBoss Enterprise BRMS is beschikbaar via: www.jboss.com.

Kijk voor meer informatie over Red Hat op: www.redhat.com. Voor meer nieuws, zie www.press.redhat.com.

Over Red Hat, Inc.
Red Hat staat wereldwijd aan de top als leverancier van opensourceoplossingen. Naast het hoofdkantoor in het Amerikaanse Raleigh (NC) heeft Red Hat ruim 65 vestigingen over de hele wereld. CIO's hebben Red Hat in het CIO Insight Magazine Vendor Value-onderzoek voor de vijfde maal op rij verkozen als een van de beste leveranciers van enterprise software. De organisatie biedt hoogwaardige en betaalbare technologie met haar besturingssysteemplatform, Red Hat Enterprise Linux. Het platform wordt gecombineerd met applicaties en management en Service Oriented Architecture (SOA) oplossingen, waaronder de JBoss Enterprise Middleware Suite. Red Hat biedt haar klanten wereldwijd ondersteuning, training en consultancy via hooggekwalificeerde partners. Kijk voor meer informatie op: www.redhat.com.

Meer informatie voor de pers:
Lubbers & De Jong
Anke van Heerebeek
T +31 (0)20 421 0565
E anke@l-dj.nl