Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt

Steunmaatregel Jonge landbouwers

OPGELET dit jaar is de steunmaatregel jonge landbouwers geopend van 1 JUNI TOT 15 JULI!!! En NIET meer in september zoals dat normaal altijd was.
Ben je jonger dan 40 jaar en heb je minder dan drie jaar geleden een bedrijf overgenomen, of ben je er één gestart? En wil je graag investeren in je bedrijf? Bijvoorbeeld in machines of inventaris. Of door nieuwbouw van een stal of kas. Je kunt daarvoor de subsidie Jonge landbouwers krijgen.

Om in aanmerking te komen voor de subsidie moet je wel aan een paar eisen voldoen onder andere:

- Je bent jonger dan 40 jaar

- Je hebt in de afgelopen drie jaar een landbouwonderneming volledig overgenomen of gestart. Dit kan alleen of samen met anderen die jonger zijn dan 40 jaar.
Dit zijn de belangrijkste eisen maar er zijn nog meer. Wil je kijken of jij aan de eisen voldoet om subsidie te ontvangen? check dan:

Je kunt je aanvraag indienen op de site van het ministerie van Landbouw

Ga geen aanvraag indienen als je niet aan de eisen voldoet onder het mom baadt het niet dan schaadt het niet. Er worden landelijk ongeveer 100 foutieve aanvragen per jaar ingediend. De kosten voor verwerking van deze aanvragen gaat ten koste van het totale budget van de stimuleringsmaatregel. Dus zo houden we met zijn allen minder subsidie over. En dit is natuurlijk erg jammer. We hopen op jullie medewerking!!

* Datum: 19 mei 2009