Gemeente Delft

College Delft heeft oog voor welzijn dier

De gemeente Delft is gedreven als het gaat om dierenwelzijn. De gemeente voldoet weliswaar aan de wettelijke verplichtingen, maar de ambities reiken verder. Daarom gaat Delft de inwoners beter over het onderwerp informeren. Ook zal de gemeente subsidie beschikbaar stellen voor het chippen van honden en katten en een eenmalige financiële bijdrage geven voor de Dierenambulance.

Dat zijn de belangrijkste punten uit de Nota Dierenwelzijn Delft 2009 die de gemeente Delft in samenwerking met de Dierenbescherming Delfland heeft opgesteld. Het college zal de nota nu voorleggen aan de gemeenteraad.

Uit de nota blijkt verder dat Delft nog dit jaar een budget beschikbaar stelt voor kleinschalige natuurstimulering. Ook tracht de gemeente de naamsbekendheid van organisaties te vergroten, zoals het Streekdierentehuis, kinderboerderij Delftse Hout en de Vogel- en Egelopvang.

Delft zal zich verder nog meer inzetten voor het welzijn van dieren. Daartoe gaat de gemeente nauwer samenwerken met een aantal lokale organisaties op het gebied van dierenwelzijn. Ook zal de gemeente duidelijker aangeven waar inwoners met klachten of vragen over dierenwelzijn naar toe kunnen.

De gemeente Delft is in Nederland voorloper op het gebied van dierenwelzijn. Zij beschikt als één van de weinige gemeenten over een wethouder dierenwelzijn (Lian Merkx). Met de nu ingezette koers hoopt Delft deze positie te kunnen behouden en uit te bouwen.

Noot voor de redactie (