Ingezonden persbericht



- Persbericht -

WELKOM IN HET CREATIEVE SPEELPARADIJS VAN JE DROMEN - "THE SWATCH MTV PLAYGROUND"

EEN MULTI PLATFORM EN CREATIEVE UITLAATKLEP VOOR VEELBELOVENDE ARTIESTEN VAN OVER DE HELE WERELD

WIN $20,000 MET JOUW CREATIEVE TALENT!

Amsterdam, 19 mei 2009

Alle creatieve genieën opgelet! Dit is dé kans waar elke kunstenaar in de dop op heeft gewacht - Swatch en MTV hebben de krachten gebundeld om samen een enorme nieuwe wereldwijde kunst- en designspeelplaats te verwezenlijken waar getalenteerde artiesten hun fantasie de vrije loop kunnen laten en mogen spelen! Schuilt er in jou een ongekend artistiek talent, aarzel dan niet en doe mee!

Gedurende heel 2009 geeft Swatch MTV Playground de toekomstige sterren van de kunstwereld de kans om hun visies en ideeën met de wereld te delen door hun werk te uploaden op www.swatchmtvplayground.com, een unieke website galerie in negentien talen waar het beste werk van opkomende artiesten wordt weergegeven. Alle specialisaties zijn welkom, of je nu uitblinkt in 2D en 3D animatie, illustratie, grafische kunst, mode, motion design, film of muziek - The Playground is toegankelijk voor iedereen om werk te uploaden en om de laatste inzendingen te bespreken.

De kunststudenten van vandaag kunnen de Damian Hirst van morgen zijn, daarom worden de artiesten op de proef gesteld door MTV en Swatch door middel van een aantal testen. De winnaars zullen gekozen worden door een panel van juryleden en hebben de kans om een aantal fantastische prijzen te winnen. Studenten winnaars kunnen kans maken op een beurs ter waarde van $ 20.000 of een projectsubsidie om hun talent verder te ontwikkelen. Voor de professionals ligt er een plaatsbewijs klaar voor enkele van de beste en meest inspirerende kunstshows ter wereld. De eerste wedstrijd nodigt kandidaten uit om hun creatieve spieren aan te spannen in een van de acht disciplines door een concept geïnspireerd op het thema 'Imagine Time in the Future'. De wedstrijd sluit op 10 juli 2009.

Tot slot zullen de winnaars een enorme exposure vergaren met hun meesterwerken op de online Swatch MTV Playground Galerie en misschien zelfs on-air op MTV. Daarnaast maken de winnende creaties kans om deel uit te maken van een van de Swatch MTV Playground evenementen die wereldwijd plaatsvinden, een nieuw soort kunsttentoonstelling open voor het grote publiek.

Tijdens het hele proces zullen celebrities en bekendheden uit de kunstwereld hun inspirerende gedachten kenbaar maken via Talk @ The Playground programming op MTV waardoor de artiesten de mogelijkheid krijgen te groeien en om hun kunsten verder te ontwikkelen door hun wijze woorden.

Meer informatie over de wedstrijd kan worden gevonden op de speciale door MTV ontwikkelde microsite www.swatchmtvplayground.com. Blijf op de hoogte! Word fan van Swatch MTV Playground op Facebook http://www.facebook.com/pages/Swatch-MTV-Playground/91889435218?ref=ts. En voor alle Twitter liefhebbers kun je ook op de hoogte blijven via Twitter op http://twitter.com/mtvplayground. Wij houden je op de hoogte van het laatste en gaafste vanuit de Playground, de competities en de wereld van kunst en cultuur.

De winnaars van de eerste uitdaging zullen bekend worden gemaakt in juli en verdere opdrachten zullen in de loop van het project bekend worden gemaakt. Meer informatie over de voorwaarden en condities kun je vinden op www.swatchmtvplayground.com

Contact
Mocht je een vraag hebben die niet wordt beantwoord op de website of in bovenstaande, kun je contact opnemen met: MTV: playground@mtvne.com



Ingezonden persbericht