Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Ga off road met Microsoft BlueTrack Technologie
Microsoft's nieuwe muizen werken op vrijwel elke ondergrond

Schiphol, 19 mei 2009 - Vandaag introduceert Microsoft Hardware drie nieuwe producten met BlueTrack Technologie, waarmee consumenten zonder probleem op vrijwel elke ondergrond kunnen werken - van een granieten tafelblad tot het hoogpoolige tapijt in de woonkamer (1). Daarnaast introduceert Microsoft vandaag ook de LifeCam VX-2000, een gebruiksvriendelijke webcam met ingebouwde microfoon en heldere VGA videokwaliteit, waarmee videobellen voor iedereen mogelijk wordt voor slechts ¤ 29.95.

Handig voor onderweg
De eerste muis die deel uitmaakt van de nieuwe serie met BlueTrack Technologie is de Wireless Mobile Mouse 6000. Deze hippe muis met chroom accenten, voor zowel links- als rechtshandigen, is perfect om te gebruiken onderweg. Hij heeft Microsoft's eerste nano-ontvanger, die slechts 0,8 centimeter uit de USB-poort steekt en eenvoudig in de computer geplugd kan blijven of in de muis bewaard kan worden. De andere muis die vandaag gelanceerd wordt, is de Wireless Mouse 5000. Ook deze is zowel voor links- als rechtshandigen, en door zijn wat grotere formaat zeer comfortabel. Hij heeft een snap-in ontvanger waardoor gebruikers hem mee kunnen nemen onderweg.

Toetsenbord doet mee in blauwe trend
De eerste desktop met BlueTrack Technologie, de Wireless Desktop 3000, heeft een stijlvol, plat ontwerp. In combinatie met de Wireless Mouse 5000 en plug-and-play mini-ontvanger is dit draadloze toetsenbord een uitstekende compagnon voor je notebook.

Hoge kwaliteit voor minder
'Videobellen bestaat al tientallen jaren, maar neemt de laatste tijd echt een spurt,' zegt Rebecca Swensen, onderzoeksanalist voor IDC's Enterprise Mobility en IP Communications Services programma. 'Per maand videobellen ongeveer 35 miljoen mensen wereldwijd. Het is een levensvatbare technologie voor zowel consumenten als bedrijven.'

In lijn met de groei van videobellen, is de LifeCam VX-2000 erop gericht om nog meer mensen te laten ondervinden hoe leuk het is om speciale (familie)momenten in live videobeeld met elkaar te delen, ongeacht de afstand. Met VGA video en 1.3MP fotoresolutie garandeert de VX-2000 kristalheldere beelden en automatische aanpassing bij weinig licht om ook dan helder beeld te geven. De VX-2000 heeft de volgende Windows Live features:
* Video Effecten waarmee gebruikers videogesprekken kunnen personaliseren met leuke beelden;
* Videoberichten waarmee je video's kunt opnemen en versturen als je vrienden niet in de buurt zijn voor een live gesprek;
* Windows Live Call Button om eenvoudig een videogesprek te kunnen initiëren.

Prijzen en beschikbaarheid
De Wireless Mobile Mouse 6000, de Wireless Mouse 5000 en de Wireless Desktop 3000 zijn verkrijgbaar vanaf juni 2009 voor een verkoopadviesprijs van respectievelijk ¤ 49.95, ¤ 39.95 en ¤ 59.95. De LifeCaifeCam VX-2000 is vanaf juni beschikbaar voor ¤29.95 (2). VVoor alle producten geldt een garantie van drie jaar. Meer informatie over BlueTrack is te vinden op http://www.microsoft.nl/hardware.

(1) BlueTrack Technologie werkt niet op glazen of gespiegelde oppervlakken. (2) Verkoopprijs kan afwijken.

--------------------------------------------------Einde bericht-----------------------------------------------------------

Over Microsoft Hardware
Al meer dan 25 jaar lang zijn innovatieve technieken, uitgesproken design en uitgebreide gebruikerstesten dé speerpunten van Microsoft Hardware. Daardoor kan de hardwaredivisie kwalitatief hoogstaande en duurzame producten creëren die de computerervaring van consumenten voortdurend verbeteren. Microsoft Hardware neemt de leiding op het gebied van ergonomische vormgeving, design en hardware/softwarecomptabiliteit en biedt zo gebruikers een eenvoudigere, meer comfortabele en prettigere computerervaring. In 2008 introduceerde de Hardware Group met 's werelds meest geavanceerde tracking technologie, BlueTrack Technology, waarmee gebruikers hun muis op meer oppervlakken kunnen gebruiken dan met een optische of lasermuis. Meer informatie over de Hardwaregroep is te vinden op: www.mshardwareguide.com.

Over Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en internettechnologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan diensten en producten voor snel en flexibel werken. Deze zijn ontwikkeld om mensen en organisaties nu en in de toekomst meer mogelijkheden te bieden voor toegang tot de informatie die zij nodig hebben, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat. www.microsoft.nl

Noot voor de redactie,