Gemeente Utrecht

2009 SCHRIFTELIJKE VRAGEN
64 Vragen van de heer V. Oldenborg
(ingekomen 19 mei 2009)

Het betreft vervolgvragen op de vragen 2008, nr. 89.

In de zomer van 2008 kwam de Fietsersbond met het initiatief 'Herenroute', een alternatieve fietsroute tussen Utrecht CS en Utrecht Oost en universiteitscentrum De Uithof. De bond hing op eigen initiatief gele wegwijzerbordjes op, en haalde ze vervolgens op last van de gemeente ook weer weg. Reden voor Stadspartij Leefbaar Utrecht om schriftelijke vragen te stellen (2008, nr. 89).

In de beantwoording op de vraag 'Is het College bereid om de routeaanwijzingen met onmiddellijke ingang weer te laten ophangen?' gaf het college aan 'Ja . We overleggen hiertoe met de fietsersbond. We zullen de bewegwijzering voor eigen rekening verzorgen.'

Inmiddels zijn we alweer negen maanden verder en tot op heden is er nog altijd geen bewegwijzering gesignaleerd voor de genoemde Herenroute. Dat gegeven leidt tot de volgende vragen:


1. Is het college met Stadspartij Leefbaar Utrecht van mening dat hier geen sprake is van het onmiddellijk herinrichten van de Herenroute?
2. Waarom duurt deze op het oog eenvoudige klus nu al zo lang?
3. Waarom is de gemeenteraad niet geïnformeerd over dit oponthoud?
4. Wanneer kunnen wij de opening van de Herenroute verwachten?
5. Heeft er overleg plaatsgevonden met de Fietsersbond inzake de Herenroute? Zo nee, waarom niet? Zo ja, wat heeft dit opgeleverd?
6. Is een grondige inspectie van de staat van het wegdek - gelet op het fietscomfort - onderdeel van de herinrichting van de Herenroute?

---- --