Ingezonden persbericht


Openingsact Flexworx Rottepop bekend na een spannende finale

Zaterdag 16 mei viel de definitieve beslissing wie het Flexworx Rottepop festival mag openen. Door de inspanningen van de sponsors Free Record Shop en De Popunie vond de finale plaats in een afgeladen Rotonde en kregen de bands Offhanded, Tripper, Toffe Haan en No Comment nog eenmaal de kans om zich te presenteren.

De finalisten, die al eerder een voorronde van Rottepop hadden gewonnen, hadden allen een half uur om zich te bewijzen en het publiek en jury te overtuigen. De uitslag werd bepaald door Lucy Beld en Bert Hamer, de voorzitster en de programmeur van Rottepop, Edwin Koster de programmeur van de Rotonde en het publiek.

De uitslag

Ondanks dat Tripper de favoriet was van het publiek, was het No Comment dat de winst in de wacht sleepte. De kwaliteit van elke band lag erg hoog, oordeelde de jury, "maar No Comment is net iets verder dan de andere bands. Zij zouden zeker niet misstaan tijdens Rottepop", aldus voorzitster Lucy Beld. Door de winst van No Comment kan de band zich gaan opmaken voor de opening van Rottepop en krijgen zij een fotoshoot aangeboden.

Definitieve line-up bekend

Door de uitslag van de finale is de definitieve line-up van het Flexworx Rottepop festival bekend. No Comment zal het festival openen, gevolgd door Rigby, De Staat, Room Eleven, Voicst, Milow (Be) en Infadels (UK). Ook zullen de nightwriters aanwezig zijn tijdens het festival.

www.nocomment.nl

Noot aan de redactie (