Gemeente Dordrecht

Start stedelijke publiciteitscampagne Wijkwensen
Laat uw Wijkwens uitkomen!

De gemeente is gestart met de stedelijke campagne Wijkwensen. Met Wijkwensen wil de gemeente goede ideeën stimuleren van Dordtse inwoners om hun eigen wijk, buurt of straat mooier, leefbaarder, schoner of veiliger te maken.

Positief effect op wijk
Inwoners kunnen tot eind 2009 een Wijkwens indienen en de gemeente om een financiële bijdrage vragen. De gemeente beoordeelt of de wens een positief effect heeft op de wijk, buurt of straat en stelt, als dat zo is, het geld beschikbaar. De Wijkwens moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Deze zijn echter zo ruim mogelijk gehouden om zoveel mogelijk ideeën en kans te geven en veel Wijkwensen uit te laten komen.

Hulp van professionals in de wijken
De gemeente heeft voor Wijkwensen een beroep gedaan op de professionals in de wijken zoals het jongerenwerk, het opbouwwerk, woningcorporaties en culturele instellingen. De professionals kunnen inwoners stimuleren tot het indienen van Wijkwensen. Ook bieden ze ondersteuning bij de uitwerking en de uitvo ering.

Financiering
De gemeente krijgt in 2009 extra financiële middelen van het Rijk voor meer bewonersinitiatieven. De initiatieven moeten een impuls geven aan de leefbaarheid in de wijken. Voor de 'krachtwijken' Wielwijk en Crabbehof is een speciaal budget voor goede ideeën van bewoners. Kijk voor meer informatie op www. wielwijk.nl.

www.dordrecht.nl/wijkwensen
Op de website www.dordrecht.nl/wijkwensen zijn een aanvraagformulier en de voorwaarden te vinden. Voor inwoners zonder internet is een speciaal telefoonnummer beschikbaar: 078 - 639 63 17. Hier kunnen zij een aanvraagformulier opvragen en thuis laten sturen.

Datum 19 mei 2009
Redactie Monique Mesman
Servicecentrum Drechtsteden
Communicatie Advies en Middelen
T (078) 639 84 81
Informatie Jori de Saint Aulaire
Gemeente Dordrecht
Projectleider
T (078) 639 63 46