Ingezonden persbericht


Kalender science center NEMO
Juli & augustus 2009

Een vliegtuig kan vliegen, zonder licht is het donker en suiker is zoet. Dat weten we allemaal. Maar waarom is dat zo? Ontdek het zelf bij science center NEMO. Vijf verdiepingen vol spannende, leuke doe- en ontdekdingen. Alles in NEMO heeft te maken met wetenschap en technologie. Hoe oud je bent, maakt niet uit. Als je maar nieuwsgierig bent en overal aan wilt zitten. In NEMO geldt: Verboden af te blijven! Gebruik je handen, oren, ogen én neus. NEMO is het grootste science center van Nederland.

Contactgegevens science center NEMO
Adres: Oosterdok 2, 1011 VX Amsterdam
Telefoon: 020 5313233
Website: www.e-NEMO.nl
Entree: E 12,50 voor iedereen van 4 jaar en ouder. Openingstijden: in de maanden juni, juli en augustus óók op maandag open. Maandag t/m zondag van 10.00-17.00 uur. Online kaartverkoop via www.e-NEMO.nl

Wat: Zoeken naar leven: van oersoep tot alien
Wanneer: open vanaf donderdag 23 april
Tijd: 10.00 - 17.00 uur
Leeftijd: 10 jaar en ouder
Nieuwe tentoonstelling in NEMO vanaf 23 april 2009.

Hoe groot is de kans dat er een alien aanbelt? Of dat je een steen ziet wegrennen? En wat zijn de overeenkomsten tussen jou, een kwal en een plant? Kom vanaf 23 april naar de nieuwe tentoonstelling 'Zoeken naar leven' in NEMO en ontrafel de geheimen van het leven. Wat is leven of levenloos, hoe begon het leven miljarden jaren geleden en is er kans op leven buiten de aarde? Na een bezoek aan de tentoonstelling 'Zoeken naar leven' vertel jij je vrienden, ouders en zelfs je leraar precies hoe het in elkaar zit. En het leukste is dat je bij NEMO alles zelf moet uitproberen!

Jij en een krekel
Ontdek hoe het mogelijk is dat leven ontstaat. Op aarde én in het heelal. Test welk effect veranderende zwaartekracht heeft (wat een gekke alien!). Raak een échte 4,65 miljard jaar oude meteoriet aan. Ontmoet de atomen Harry en Huib en een verliefde Odette.
Scheur op een space bike met lichtsnelheid door de ruimte, waar je Dennis Bergkamp tegenkomt. Puzzel met megagrote eiwitten (belangrijke bouwstoffen in je lichaam), vergelijk je eigen cellen met die van een krekel of kwal (we lijken griezelig veel op elkaar!) en daag je vader uit in de kennisquiz (durft hij het aan?). Bij NEMO val je van de ene verbazing in de andere.

Wat: Musical Sjakoo
Wanneer: vrijdag 1 mei t/m vrijdag 31 juli
Tijd: 15:00 en 19:30 uur
Leeftijd: 7 jaar en ouder (met name interessant voor groep 6, 7 en 8 en de eerste klas van het voortgezet onderwijs) Avontuurlijke musical op 't IJ. Hoe leefde men vroeger op de grachten in Amsterdam? Kon je veilig buitenspelen? Je komt het te weten in de spectaculaire en educatieve musical Sjakoo.

Sjakoo was een kwajongen die leefde in de Gouden Eeuw, in de tijd van Rembrandt en Spinoza toen Amsterdam uitgroeide tot multiculturele wereldstad. Als bezoeker van de musical word je meegevoerd door het spannende verhaal en leer je tegelijkertijd meer over de geschiedenis en identiteit van deze grote stad.

Combineer je overweldigende bezoek aan science center NEMO met een bezoek aan de musical Sjakoo! Scholen kunnen een combiticket reserveren bij boekingsbureau@e-NEMO.nl of bellen met 020 - 5 313 118. Bezoekers kunnen voor E30,- een combiticket aan de kassa bij NEMO kopen.

De musical wordt opgevoerd in de openlucht, maar d.m.v. een overkapping kan er met elke weersomstandigheid gespeeld worden.

Wat: De Robot Show
Wanneer: zaterdag 27 juni t/m zondag 6 september
Tijd: 10.00 - 17.00 uur
Leeftijd: alle leeftijden
Tentoonstelling over de evolutie van de robot.
Een tentoonstelling over het verleden, heden en de toekomst van robots. Bezoekers van alle leeftijden maken op een bijzondere manier kennis met de evolutie van robots. Wat is hun oorsprong, welke ontwikkeling maken ze door en hoe zit het met hun culturele en maatschappelijke kant? Maakt de intelligente robot binnenkort deel uit van ons gezin? Vervangen we onze huisdieren door eeuwig levende machines? NEMO heeft de tentoonstelling aangevuld met diverse workshops en wedstrijden.

Wat: BovenNEMO, het grootste dakterras van Amsterdam Wanneer: zaterdag 27 juni t/m zondag 6 september
Tijd: 12:00 - 19:30 uur (elke dag)
Van 27 juni t/m 6 september hebben
terrasliefhebbers elke dag van 12.00-19.30 uur gratis toegang tot het grootste dakterras van Amsterdam: BovenNEMO. Hier geniet je op 22 meter boven NAP van alles wat deze zonnige zomerlocatie te bieden heeft: sandchairs, een Infrarood fototentoonstelling, levensgrote spellen, de waterspeelplaats Splashing Water Wonder, een horeca hotspot en een fantastisch uitzicht over Amsterdam.

Wat: Fototentoonstelling Onzichtbaar
Wanneer: zaterdag 27 juni t/m zondag 6 september
Tijd: 12:00 - 19:30 uur (elke dag)
Ontdek het Onzichtbare Heelal en kom deze zomer naar het dak van NEMO. Het Kapteyn Instituut van de Rijksuniversiteit Groningen heeft een infrarood fotowedstrijd voor scholieren georganiseerd. De tien beste foto's worden, samen met tien infraroodfoto's van het heelal, op het dak tentoongesteld. Deze foto's zijn deze zomer gratis te zien bij BovenNEMO, het dak van science center NEMO.

Wat: Zomerprogrammering
Wanneer: zaterdag 27 juni t/m zondag 6 september
Tijd: 10.00 - 17.00 uur
Leeftijd: 5 jaar en ouder
Als jij vakantie hebt, is er bij NEMO extra veel te doen! Want naast vijf verdiepingen vol leuke doe- en ontdekdingen op het gebied van wetenschap en technologie, biedt het grootste science center van Nederland je van 27 juni t/m 6 september heel veel extra's: waanzinnige theatershows, gekke demonstraties en leuke workshops! Op alle dagen worden er extra activiteiten georganiseerd. Waanzinnige workshops en spetterende theatervoorstellingen. Alle activiteiten zijn gratis voor bezoekers van NEMO. Elke dag zijn er meerdere workshops en voorstellingen! De meeste activiteiten draaien alle dagen van de vakantie.

Spectaculaire theatervoorstellingen

Goochelen met Getallen: ontdek hoe getallen ontstaan zijn

Balans-Show: theatervoorstelling met wiebelige weetjes over evenwicht en balans.

Waanzinnige workshops

Brein-lab: kraak je eigen brein!

Techno-lab: Maak je eigen tol!

Test-Lab: bouw en test een zeilboot, NEMO zorgt voor de wind!

Haal-Maar-Uit-Elkaar-Lab: ontdek de binnenkant van oude apparaten.

Proef-Lab: wat is het geheim van een energy drink?

Wonder-Lab: zit er DNA in een kiwi?

-----------------------

---- --