ICT Automatisering NV

PERSBERICHT

Barendrecht, 19 mei 2009

CRISIS DRUKT RESULTAAT ICT

ICT Automatisering N.V. (ICT) heeft in de eerste drie maanden van het jaar circa 15% lagere omzet geboekt ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De daling van de tarieven draagt hier voor ongeveer een derde aan bij. Desondanks heeft ICT het eerste kwartaal 2009 met een bescheiden operationele winst afgesloten.

Sinds het vierde kwartaal 2008 is de bedrijvigheid in de markten van ICT in Nederland met ongekende snelheid afgenomen, vanaf het eerste kwartaal liet een dergelijk beeld zich ook in Duitsland zien. Vrijwel zonder uitzondering zijn alle sectoren waar ICT werkzaam is getroffen. Om de lagere productiviteit en aanzienlijke prijsdruk die dit tot gevolg heeft het hoofd te bieden, heeft ICT snel ingegrepen met de eerder aangekondigde reorganisatie. De reorganisatie is volop gaande en zal naar verwachting in het derde kwartaal zijn afgerond. De hiermee verband houdende reorganisatielast zal EUR 4 miljoen bedragen en komt ten laste van het resultaat in het eerste halfjaar. Het tweede kwartaal laat nog geen tekenen van herstel zien, ICT ervaart voortgaande prijsdruk. Over het eerste halfjaar verwacht ICT een operationele marge van circa 4,5% voor reorganisatielast te realiseren. Op dit moment ziet het management geen noodzaak tot een verdere reorganisatie. De sterke balans van ICT en de goede positionering in de markten waar de onderneming actief is, bieden ICT een goede uitgangspositie om deze moeilijke marktomstandigheden het hoofd te bieden en haar marktpositie verder te versterken.

Gezien de huidige onzekerheden ten aanzien van de verdere economische ontwikkeling is het niet mogelijk een verwachting uit te spreken voor het jaar 2009.

/ / / / / / / /

Profiel ICT
De activiteiten van ICT zijn onderverdeeld in de divisies ICT Embedded, ICT Solutions, ICT Duitsland en ICT Consultancy. ICT Embedded is een van de leidende spelers op het gebied van embedded software, waar zij leverancier is van software gerelateerde diensten. ICT Solutions richt zich op het gehele software ontwikkelproces van informatiesystemen die een primair proces besturen of daarover informeren. De softwareontwikkeling betreft hoofdzakelijk klantspecifieke systemen. ICT Duitsland richt zich op het leveren van software gerelateerde diensten. Dit betreft zowel activiteiten op het gebied van embedded software als software voor het ontwikkelproces van informatiesystemen die een primair proces besturen of daarover informeren. ICT Consultancy biedt op een aantal deelgebieden binnen de systeemontwikkeling, zoals Requirements Engineering, Architectuur, Quality Assurance, Configuration Management en Testen, diensten met een hoge toegevoegde waarde aan. De projecten van ICT worden zowel in huis als op locatie van de opdrachtgever uitgevoerd. ICT opereert vanuit vestigingen in Nederland, Duitsland en Polen.

Voor nadere informatie:
De heer A. Schot, directeur ICT Automatisering N.V., telefoon: 0180 - 646 000 Website: www.ict.nl