InnoConcepts

InnoConcepts N.V.

PERSBERICHT Capelle aan den IJssel, 19 mei 2009

INNOCONCEPTS DRAAGT NIRAJ MEHRA VOOR ALS CEO
EN PUBLICEERT TRADING UPDATE OVER 2009

---

InnoConcepts zal tijdens de komende Algemene Vergadering van Aandeelhouders (" AVA") de heer Niraj Mehra (54) voordragen als nieuwe directeur en Chief Executive Officer (CEO) van de groep. De heer Mehra is sinds een jaar als commissaris verbonden aan InnoConcepts. In deze hoedanigheid heeft hij de onderneming leren kennen in al haar facetten. De heer Mehra, onder meer voormalig lid van de Raad van Bestuur van Koninklijke Numico N.V., beschikt over een uitgebreid netwerk in de food en food service industrie. Hij beschikt daarnaast over uitgebreide operationele ervaring in deze voor InnoConcepts belangrijke marktsegmenten. Wij zijn dan ook bijzonder verheugd dat wij aan kunnen kondigen dat Niraj Mehra de rol van CEO op zich wenst te nemen.

Niraj Mehra: "I'm very exited to manage InnoConcepts in these turbulent and challenging times. I am looking forward to joining a highly motivated team that strives to set a new standard with our superior moulding technology. I believe our customers can benefit more from our technology in these challenging times more than ever before."

Ontwikkelingen 2009
Zoals reeds aangekondigd bij de bekendmaking van de jaarcijfers over 2008 zijn de marktomstandigheden waarin wij opereren moeilijk. InnoConcepts heeft zoals verwacht een lastig eerste kwartaal achter de rug. Er zijn in 2009 nog geen nieuwe licentie transacties gesloten. De omzet uit handel en productie daalde in het eerste kwartaal van 2009 met ongeveer 13% ten opzichte van dezelfde periode in 2008. De bruto marge als percentage van de omzet bleef echter op het niveau van vorig jaar. In vervolg op de reeds in 2008 ingezette maatregelen blijft InnoConcepts zich toeleggen op het controleren van de kosten. De omstandigheden in 2009 hebben tot op heden geen aanleiding gegeven om additionele impairments te nemen.

De geconsolideerde vermogenspositie van InnoConcepts als percentage van het balanstotaal (solvabiliteit) is licht gedaald ten opzichte van ultimo 2008 als gevolg van de operationele resultaten, valuta effecten en een stijging van het balanstotaal door het consolideren van de Europese food packaging activiteiten.

Hoewel InnoConcepts verwacht dat het eerste half jaar 2009 moeilijk blijft, zijn de eerste tekenen van herstel zichtbaar. Het is thans nog te vroeg om aan te geven of dit herstel van structurele aard is.



InnoConcepts