Werkgeversvereniging Facilitaire Callcenters

Pretium dwingt Kassa tot rectificatie

Dinsdag 19 mei 2009

VARA Kassa is door de voorzieningenrechter van de rechtbank in Den Haag veroordeeld wegens `onrechtmatig handelen jegens Pretium Telecom'. Aanleiding is een column van eindredacteur Veenstra met negatieve uitlatingen over de verkoopmethoden van Pretium. Op de website van Kassa staat inmiddels de volgende rectificatie.

RECTIFICATIE

In een artikel in het decembernummer van Kassa Magazine van de VARA getiteld "Aan de bel" heeft Renzo Veenstra, eindredacteur van VARA Kassa, zich negatief en beschuldigend uitgelaten over de verkoopmethoden van Pretium Telecom.

De voorzieningenrechter van de rechtbank Den Haag heeft geoordeeld dat de beschuldigingen aan het adres van Pretium Telecom niet bewezen konden worden. Zo bestaat er geen grond voor de door Veenstra geuite beschuldigingen dat Pretium Telecom haar klanten misleidt of dat er grote hoeveelheden (gegronde) klachten over Pretium Telecom zijn. Voorts heeft de voorzieningenrechter geoordeeld dat Veenstra en de VARA hebben nagelaten het noodzakelijke onderzoek te verrichten en bovendien Pretium Telecom geen enkele mogelijkheid tot een weerwoord hebben geboden.

De voorzieningenrechter heeft geoordeeld dat Veenstra en de VARA aldus onzorgvuldig en daarmee onrechtmatig hebben gehandeld jegens Pretium Telecom en heeft hen om die reden veroordeeld deze rectificatie te plaatsen.

Renzo Veenstra
Omroepvereniging VARA

De Consumentenautoriteit legt Pretium Telecom vorige week nog een boete op van 35.000 euro. Ze had na een controle vastgesteld dat Pretium Telecom is doorgegaan met het op onjuiste wijze werven van klanten voor telefoonabonnementen op het vaste net. Lees het artikel van vorige week en de reactie daarop hier.