Vereniging Reizigers Openbaar Vervoer (ROVER)


PERSBERICHT

Afschaffing strippenkaart A'damse metro uitgesteld

Staatssecretaris Huizinga heeft vandaag nog geen toestemming gegeven, m.i.v. 25 juni de strippenkaart op de Amsterdamse metro af te schaffen. Dat had de stadsregio Amsterdam gevraagd. Huizinga wil eerst nadere informatie, o.a. van de consumentenorganisaties. Daardoor heeft zij laten zien dat zij het advies van de consumentenorganisaties in de Amsterdamse Reizigersadviesraad (RAR), waarin ROVER deelneemt, serieus neemt.

Reizigersvereniging ROVER vindt dit verstandig en is blij dat de staatssecretaris zich niet laat meeslepen door optimisme over techniek en mooipraterij. ROVER wacht met spanning af, welke beslissing zij uiteindelijk zal nemen.

Door de RAR was o.a. naar voren gebracht, dat bij een spoedige afschaffing van de strippenkaart op de metro veel passagiers extra moeite zouden moeten doen om hun bestemming te bereiken, omdat de ov-chipkaart nog niet voor hun hele reis goed bruikbaar zou zijn. Dat ongemak willen ROVER en de RAR voorkomen. Verder staat nog niet vast, of alle toezeggingen op tijd worden waargemaakt, bijvoorbeeld dat op het moment van afsluiting het distributienetwerk grotendeels zal zijn voltooid. Ook is er nog steeds geen goede oplossing in zicht voor de situatie op de samen met NS gebruikte perrons (Amstel, Duivendrecht). Tenslotte zouden de metroreizigers deze zomer met te veel tijdelijke en definitieve veranderingen te maken krijgen, doordat er ook werkzaamheden aan het metronet plaatsvinden.