PuurGezond.nu geeft nieuwe kijk op gezond eten


IJSSELSTEIN, 20090519 -- Als je rondkijkt in de supermarkt, zou je bijna geloven dat gezond eten behoorlijk ingewikkeld is. Of dat je bij gezond eten in elk geval vooral extra antioxidanten, omega 3 vetzuren, vitamines of vezels nodig hebt. Terwijl gezond eten zo simpel kan zijn. De nieuwe -vandaag gelanceerde- consumentenwebsite PuurGezond.nu laat het zien.

PuurGezond.nu gaat over bewust leven, écht eten en gezond genieten. En juist aan dat échte eten schort het nogal eens, zo blijkt uit een onderzoek onder 544 Nederlandse diëtisten. Maar liefst 71% van hen vindt dat de totale voeding te weinig aandacht krijgt in de voedingsvoorlichting. Ook zijn diëtisten het niet altijd eens met de huidige adviezen van het Voedingscentrum. Die noemt producten als fruit uit blik (op eigen sap) en magere vla met zoetstof een gezonde keuze. Maar diëtisten adviseren liever `pure' producten, zoals halfvolle yoghurt en vers fruit. `Er is teveel nadruk op calorieën en te weinig aandacht voor gezonde pure producten zoals groente en fruit', verzuchten diëtisten.

Op de nieuwe website PuurGezond.nu lees je dat gezond eten lekker en puur kan zijn. Kies bij elke maaltijd voor een basis van onbewerkte producten en je zit goed. Pure producten zijn bijvoorbeeld groenten, fruit, volkorenproducten, zuivel, noten, eieren, vlees en vette vis.

`We jagen en jachten. We kopen kant-en-klaar maaltijden, pakjes en zakjes en staan hyperventilerend in de keuken om snel iets op tafel te zetten', aldus Puur Gezond ambassadeur Irene Smit van Flow Magazine. Puur Gezond laat zien dat het ook anders kan. En dat betekent echt geen culinaire hoogstandjes. De website geeft tal van tips en recepten om het eten net wat puurder te maken, zonder dat je uren in de keuken staat. In de rubriek `homemade' laat Puur Gezond zien dat je gerechten uit pakjes en zakjes ook zelf kunt maken, met heerlijk resultaat! `Als je kookt met liefde, dan wordt eten weer emotie', vindt mede-ambassadeur Eric van Veluwen, biologisch topkok.

PuurGezond.nu geeft ook informatie over beweging, ontspanning en duurzaamheid. Met de gratis nieuwsbrief krijg je twee keer per maand inspirerende informatie in je mailbox.
PuurGezond.nu is een initiatief van Scriptum communicatie over voeding.