Gemeente Vlaardingen


Workshop hommelkastjes bouwen

12 mei 2009

Woensdag 20 mei is het Hommeles in het NME-centrum in Vlaardingen. Kinderen kunnen als bezige bijen aan de slag gaan. Het NME organiseert die middag in samenwerking met Hommeles een workshop broedblokken voor hommels en bijen maken.

Aardhommel

U heeft het vast wel gehoord of gezien in de media: Het gaat minder goed met de bijen! Maar omdat bijen zeer nuttig zijn voor de bestuiving van bloemen, kunnen we ze wel een handje helpen.

Het maken van een broedblok is een uitkomst voor de hommels en bijen. Het is leuk voor in de tuin en ook erg leerzaam.

Broedblokken
Tijdens de workshop op 20 mei, maken de kinderen hun eigen broedblok. Ze kunnen dan kiezen uit het maken van broedblokken van berkenhout of het knippen van riet, zagen van bamboe voor in blik. De kinderen leren deze middag ook over het leven van de solitaire bijen.

De workshop is geschikt voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar en vindt plaats in het NME-centrum Vlaardingen, Hofsingel 82-84. De workshop start om 14.00 en duurt tot 16.30 uur. Deelname aan de workshop kost 5, -.

Aanmelden
Deelname aan de workshop kan na telefonische aanmelding. Er is plaats voor maximaal 15 kinderen. Voor vragen en of reserveringen kunt u contact opnemen met Ingeborg Papac of Jos Kloosterman. (010-2484515)