Gemeente Eemsmond


Eemsmond nodigt betrokkenen uit om mee te denken over multifunctioneel centrum Uithuizen
woensdag 13 mei 2009

De gemeente Eemsmond wil het conceptontwerp van het multifunctionele centrum aan de Oude Tilsterweg in Uithuizen voorleggen aan de toekomstige gebruikers en omwonenden. Het centrum gaat onderdak bieden aan onder andere twee sportzalen, een bowlingbaan en een jongerencentrum. De gemeente heeft op woensdag 20 mei scholen, sportverenigingen en jongeren uitgenodigd om mee te denken over het nieuwe centrum. Op maandag 8 juni, vanaf 19.30 uur zijn omwonenden en andere geĂŻnteresseerden van harte welkom in de raadzaal van het gemeentehuis. De architect geeft dan een presentatie over het ontwerp en de ruimtelijke inpassing van het complex in de omgeving.

Onlangs gaf de gemeente de opdracht aan bouwbedrijf Pellikaan om een ontwerp voor het multifunctionele centrum te ontwikkelen. Het bouwbedrijf maakt aan de hand van de uitkomsten van de bijeenkomsten met de gebruikers en omwonenden een definitief ontwerp.

Procedures
Voordat de eerste paal de grond in gaat, moet er een bouwvergunning aangevraagd worden. Zodra het ontwerp van het multifunctionele centrum definitief is, kan de bouwaanvraag ingediend worden. Maar eerst moet het bestemmingsplan gewijzigd worden. De verwachting is dat de gemeenteraad begin september een besluit neemt hierover. Als alles volgens planning verloopt kan er in oktober van dit jaar gestart worden met de bouw. Het nieuwe sportcomplex en het jongerencentrum worden eind 2010 feestelijk geopend.

Multifunctioneel centrum
Het multifunctionele centrum gaat ruimte bieden aan een sporthal van 30 bij 48 meter en een sportzaal van 28 bij 28 meter. Beide ruimtes zijn zeven meter hoog. Daarnaast komen er twee bowlingbanen, een kantine, kleed- en wasruimtes, een ruimte voor sport- en speluitleen en een jongerencentrum in het multifunctionele centrum.