Wie wordt Jonge Dierenbeschermer van het Jaar?

13/05/2009 13:55

Ned. Ver. tot Bescherming van Dieren

Den Haag 13 mei - De buitenschoolse opvang in Zoeterwoude, Kids for Animals Hellevoetsluis en Kids for Animals Friesland, dat zijn de drie kanshebbers voor de titel Jonge Dierenbeschermer van het Jaar. Op de drie genomineerden kan momenteel gestemd worden via www.kidsforanimals.nl. Op 20 mei wordt in Safaripark Beekse Bergen bekendgemaakt wie van de drie er met de prestigieuze titel vandoor gaat. Pers is van harte welkom.

De bekendmaking is onderdeel van het tv-programma Nieuws uit de Natuur, dat gepresenteerd wordt door Mylene de Gordinou de Gourberville. Kids for Animals, de jeugdclub van de Dierenbescherming, organiseert jaarlijks de actie Jonge Dierenbeschermer van het Jaar. Opzet is dat kinderen, of het nu alleen is, met de klas of in ander groepsverband, een goede actie organiseren voor dieren.

Programma

13.00 uur: Ontvangst

13.30 - 14.30 uur: Bekendmaking van de winnaar

Na 14.30 uur: Groepen gaan op safari

Informatie over de genomineerden

De buitenschoolse opvang in Zoeterwoude startte na de kerstvakantie met het thema dieren. De oudste kinderen organiseerden helemaal zelf een braderie, met onder andere een tombola, pannenkoeken versieren, schminken en een rommelmarkt. De kleuters voerden een heuse musical op in prachtige dierenkostuums. De opbrengst van 950 euro ging in het geheel naar KFA.

Ieder voorjaar krijgt de eekhoorn- en egelopvang in Naarden te maken met jonge eekhoorns die geen moeder meer hebben. De Kids uit Hellevoetsluis gingen daarom afgelopen najaar het bos in om nootjes te zoeken voor deze dieren. Naast zakken met nootjes, zamelden ze ook nog ander knaagdierenvoer in en blikjes kattenvoer voor de egels.

De Beesterzwaag is een gebied waar nog ringslangen leven. De Kids for Animals uit Friesland waren dapper genoeg om deze dieren te helpen. Ringslangen hebben namelijk zon nodig om op temperatuur te blijven. Daarom zaagden de kinderen berkenboompjes in het bos zodat de ringslangen lekkere plekken hebben om te kunnen zonnebaden. Ook maakten ze zogenaamde broedhopen van takjes en blaadjes, waarin de slangen hun eieren kunnen leggen.





http://www.kidsforanimals.nl

http://www.dierenbescherming.nl