Hogeschool Windesheim

Persuitnodiging 14 mei 2009

Iedereen herinnert zich nog wel de beelden van de orkaan Katrina, die in 2005 grote delen van New Orleans verwoestte. Ruim 1800 mensen kwamen om tijdens de storm, ongeveer evenveel als bij de Nederlandse watersnoodramp in 1953. Wat moeten we doen als er in Nederland een Katrina-achtige storm de kop op steekt? Het aantal slachtoffers van weerrampen zal de komende tijd sterk toenemen, denkt hoogleraar Eelco Dykstra. Tijdens de Studium Generale-lezing van 20 mei op Windesheim houdt hij, schrijver van het boek âThe Stormâ en hoogleraar aan de George Washington University in Washington, hierover.

Katrina Project
Eelco Dykstra houdt zich bezig met het International Katrina Project (IKP). Een internationaal researchproject van bestuurders en professionals die een gemeenschappelijke aanpak van crisisbeheersing nastreven. Tijdens het interactieve gastcollege op 20 mei zal hij ingaan op de gevolgen van een Nederlandse Katrina en vertelt hij over het Katrina Project. Hij nodigt zijn publiek uit mee te denken en vraagt ze: What do YOU think? What would YOU do? What would YOU advise?

Eelco Dykstra
Eelco Dykstra is Professor of International Emergency Management aan de George Washington University in Washington. Hij schreef het boek âThe Stormâ over het scenario van een superstorm over Europa.

27 mei
De volgende Studium Generale-lezing op 27 mei wordt verzorgd door Wieke Dubelaar van het KNMI. Zij zal het hebben over klimaatverandering in Nederland.

Studium Generale
De Studium Generale-programmaâs worden georganiseerd door VU podium. Op dit moment gaat de lezingenreeks over water. Ze zijn in principe bedoeld voor studenten en docenten van Windesheim, maar ook andere geïnteresseerden zijn van harte welkom! Tijdstip en locatie: 14.45 â 17.00 uur op Windesheim in gebouw T013. Voor een routebeschrijving kijk op www.windesheim.nl. Inschrijven is niet nodig. Deelname is gratis.

---

Voor meer informatie over het Studium Generale kunt u contact opnemen met Cindy Wijnhoud, programma-assistent Vu Podium, tel. 038-4699390 of e-mail cb.wijnhoud@windesheim.nl.