Pijnacker-Nootdorp


datum 18 mei 2009

Burgemeester bezoekt Nootdorp in het kader van openbare orde en veiligheid

Woensdag 20 mei brengt burgemeester drs. F.H. Buddenberg een bezoek aan Nootdorp. Het is het eerste bezoek in 2009uit een reeks van bezoeken op het gebied van openbare orde en veiligheid.

De maatschappij is voortdurend in beweging. Daarom gaat burgemeester F.H. Buddenberg regelmatig de wijken in om zich in direct contact met de inwoners en vertegenwoordigers van diverse belangenorganisaties te laten informeren wat er zoal speelt in de leefomgeving. In vorige jaren lag het accent van de bezoeken in de maatschappelijke of zakelijke sfeer. Dit jaar staan de bezoeken in het teken van de openbare orde en veiligheid.

Openbare orde en veiligheid
De burgemeester is verantwoordelijk voor het handhaven van de openbare orde en veiligheid in de gemeente. Dit gebeurt op velerlei terrein, van het voorkomen van onveilige situaties bijvoorbeeld op het gebied van bouwen, evenementen, gezondheid en wonen. Maar ook achteraf, bij het handhavend optreden. Hij werkt hierbij nauw samen met diverse instanties, die hierbinnen werkzaam zijn.

Samen met de wijkagent, de wijkmanager en een medewerker van de Stichting Jeugd en Jongerenwerk Midden-Holland brengt de burgemeester een bezoek aan Nootdorp. Hij wil zich laten informeren wat er zoal speelt op het gebied van jeugd en jongerenwerk, is er voldoende te doen voor de jeugd, hoe staat het met de jeugdoverlast, waar bestaat die uit, waar liggen de knelpunten, wat kan een oplossing zijn etc. Zo kan hij zelf ervaren waar de diverse instanties bij hun dagelijkse werkzaamheden tegen aan lopen, wat hun wensen zijn, wat gaat er goed, wat kan beter etc.

Het bezoek aan Nootdorp vindt plaats op woensdag 20 mei van 19.00 - 21.00 uur. De ontvangst en de afronding van het bezoek vinden plaats in het politiebureau van Pijnacker-Nootdorp, Nootdorpseweg 5, in Pijnacker. Hierbij bent u van harte welkom.