Krasloten onthult unieke KrasAbri op Rembrandtplein

18/05/2009 15:54

De Lotto

Aanstaande woensdag zal Krasloten voor het eerst in Nederland een unieke interactieve Abri laten plaatsen door JCDecaux op het Rembrandtplein in Amsterdam. Voorbijgangers kunnen met deze Abri live krassen.

De Abri toont een Kraslot. In de posterkast zelf is ruimte vrijgemaakt voor een touch screen. Dit scherm functioneert als het krasbare deel van het Kraslot. Voorbijgangers die met hun hand een krasbeweging over het scherm maken, 'krassen' de interactieve laag weg. Zo worden de prijssymbolen zichtbaar. Als alles weg gekrast is, wordt een boodschap weergegeven: 'Een BMW 3 Serie winnen? Zet je bluetooth aan en kijk hoe jij jezelf in een BMW krast!'

Bluetooth

De bluetooth applicatie die in de Abri geplaatst is, zendt een signaal uit naar alle mobiele telefoons waarvan de bluetooth aanstaat. Voorbijgangers ontvangen dan de TV-commercial waarin het BMW Kraslot wordt aangeprezen.

BMW autostoelen

De gewone bankjes in de Abri zijn voor deze gelegenheid vervangen door twee luxe autostoelen. Zo krijgt de voorbijganger al een beetje een idee hoe het is een BMW 3 Serie te bezitten.

Het digitale Kraslot maakt van 20 mei tot en met 3 juni deel uit van de Abri op het Rembrandtplein.

BMW Kraslot

Het nieuwe BMW Kraslot is een 5 euro Kraslot waarbij 100 BMW's (3 Serie) en geldprijzen oplopend tot 100.000 euro te winnen zijn. Het Kraslot wordt, naast de Abri, ondersteund met een ludieke tv-commercial waarbij een man zich letterlijk in een splinternieuwe BMW 3 Serie krast. Daarnaast is het BMW Kraslot op meer dan 450 billboards langs uitvalswegen bij grote steden te zien.