Gemeente Rotterdam

De coalitiepartners PvdA, CDA en GroenLinks hebben de heer P.A.W. (Peter) Lamers (CDA) en de heer J.M. (Hans) Vervat (PvdA) voorgedragen als kandidaat-wethouder. Aanstaande woensdag 20 mei vindt een openbaar kennismakingsgesprek plaats tussen de heer Lamers en de heer Vervat en leden van de Rotterdamse gemeenteraad. Op maandag 25 mei vergadert de raad over het coalitievoorstel en worden de kandidaat-wethouders, als de raad daartoe beslist, geïnstalleerd.

Peter Lamers (1969) is sinds 2001 Statenlid van de Provincie Zuid-Holland voor het CDA. Vanaf 2007 is hij secretaris van het College van Bestuur van ROC Zadkine in Rotterdam. Lamers was daarvoor werkzaam als woordvoerder van de Belastingdienst en als woordvoerder van de Staatssecretaris van Financiën. Ook gaf hij leiding aan Operatie Jong, een samenwerkingsverband van verschillende ministeries, gericht op het versterken van het jeugdbeleid. Ook was hij enkele jaren deelraadslid in Feijenoord.

Hans Vervat (1948) is eigenaar van verschillende bedrijven in de haven van Rotterdam, waaronder Matrans Holding B.V. In 2001 werd hij uitgeroepen tot Havenman van het jaar. Vervat is lid van de havenbelangenorganisatie Deltalinqs en van de Economic Development Board Rotterdam (EDBR), het economisch adviesorgaan van het stadsbestuur.

De voordracht volgt op het eerdere vertrek van Mark Harbers (VVD) en Jeannette Baljeu (VVD) als wethouders van Rotterdam.

Live uitzending
De raadsvergadering wordt live uitgezonden op www.rotterdam.nl Ook zijn hier achteraf de beelden terug te zien.

Bron: Griffie, 19-05-2009